Antena Meniu Search
x

Drama a două surori bolnave de Covid. Mărturii tulburătoare: "Pentru sora mai mică a fost prea târziu. Pentru ea am auzit clopotul bisericii"

Un medic povestește că a avut nevoie de ore întregi pentru a convinge două surori să meargă spital deși erau bolnave de COVID și aveau saturația de oxigen foarte mică. Pentru una a fost prea târziu, cealaltă regretă, a povestit specialistul, potrivit Mediafax.

de Redactia Observator

la 08.11.2021, 22:11

Drama a două surori bolnave de Covid. Mărturii tulburătoare: "Pentru sora mai mică a fost prea târziu. Pentru ea am auzit clopotul bisericii"
- Observator

Medicul Sandra Alexiu a relatat pe Facebook una dintre dramele pandemiei în care două femei de la țară au refuzat să meargă la spital deși erau bolnave. „Acum două săptămâni am primit rezultatul testelor lor, două surori pe care nici nu mai știu de când nu le-am văzut. Am sunat pe numărul din raport și mi-a răspuns sora mai mare, vorbind cu greu, cu pauză după fiecare cuvânt. În fundal se auzea tușind sora cea mică, leat cu mine. Cineva din familie le-a dus la insistența mea un pulsoximetru...pozele ecranului mi-au tăiat și mie respiratia: 51% și 72%. Mi-au trebuit ORE să le conving să plece la spital. Frica față de <ororile din spital> de care auziseră la televizor le paralizase”, a relatat Sandra Alexiu.

"Pentru sora mai mică a fost prea târziu. Pentru ea, am auzit clopotul bisericii"

Una dintre cele două femei a murit în spital, iar sora sa i-a povestit medicului că regretă foarte mult decizia luată. „Pentru sora mai mică a fost prea târziu. Pentru ea am auzit clopotul bisericii în urmă cu câteva zile și pentru amintirea ei și a celorlalți pe care i-am pierdut în Valea asta a plângerii care a ajuns România, mi-am pus masca neagră. Sora cea mare a venit astăzi, după două săptămâni de la testare, la cabinet. În doliu, mi-a spus pustiită cât regretă deciziile ei și cât de mare e diferența față de ce a văzut la televizor și felul în care se poartă oamenii din spital cu bolnavii ca ea sau sora ei”, a mai spus medicul.

Concluzia medicului este că oamenii sunt dezinformați și iau decizii greșite. „De ce se întâmplă asta? Eu sper ca realizatorii, producătorii, prezentatorii, regizorii acelor emisiuni sau autorii acelor <live> uri de pe social-media să-și găsească liniștea atunci când și femeia asta amărâtă de la țară va fi împăcată”, a încheiat medicul Sandra Alexiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Drama a două surori bolnave de Covid. Mărturii tulburătoare: "Pentru sora mai mică a fost prea târziu. Pentru ea am auzit clopotul bisericii"