Antena Meniu Search
x

Video Efectele pandemiei de Covid-19 asupra bătrânilor din România. Mii de oameni au pierdut lupta cu boala sau au rămas cu grave afecțiuni

Pe perioada pandemiei cea mai afectată categorie a fost cea a vârstnicilor. Mii de bătrâni au pierdut lupta cu boala sau au rămas cu grave afecțiuni pulmonare si emoționale. În sprijinul lor, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României va coordona un studiu de cercetare sociologică despre efectele pe care pandemia de COVID-19 le-a avut în rândul seniorilor din România.
 

de Redactia Observator

la 19.04.2022, 10:34

Vezi și

Studiul, unic în Romania, își propune să obțină date despre starea socio-emoțională și de sănătate a vârstnicilor, precum si despre accesul acestora la servicii medicale și alte servicii suport, în timpul pandemiei de COVID-19. Studiul "Evaluarea stării fizice emoționale post pandemiei Covid 19, în rândul seniorilor din România" este realizat în parteneriat cu Asociația "Institutul pentru Îmbătrânire Activă" și Centrul Medical Dr. Furtună Dan, iar sondajul va fi realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS.

Ajutor pentru vârstnicii afectaţi de pandemie

Studiul de cercetare se va realiza prin interviu și chestionar fizic, pe un eșantion reprezentativ din populația vârstnică din România. Sondajul va oferi date concrete despre gradul de afectare a vârstnicilor, în funcție de gen, prin modul de infectare, forma dezvoltată, recuperare și tendința de a consuma antibiotice, fără recomandarea medicului. 

De asemenea, rezultatele vor evidenția și accesul acestora la serviciile medicale și de îngrijire, precum și dinamica percepțiilor privind nivelul pericolului virusului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Efectele pandemiei de Covid-19 asupra bătrânilor din România. Mii de oameni au pierdut lupta cu boala sau au rămas cu grave afecțiuni