Antena Meniu Search
x

Video Eleva din Cluj, vaccinată accidental cu Johnson&Johnson, va primi certificat verde. Cum îşi explică rudele fetei confuzia

Confuzie la vaccinare într-un centru din Cluj-Napoca. O adolescentă de 17 ani a fost imunizata cu Johnson&Johnson, ser recomandat doar celor peste 18 ani. Totul, din cauza unei erori a aplicaţiei, dar şi a neatenţiei unui registrator. Bărbatul ţinea şi locul unui coleg, responsabil cu verificarea buletinelor, dar care era blocat în trafic la acea oră.

Vezi și

Fata de 17 ani, elevă la un liceu din Cluj, a mers împreună cu tatăl ei la un centru de vaccinare. Pentru că voiau să obţină cât mai repede certificatul verde, au intrat în cabinetul unde se vaccina cu Johnson&Johnson. N-ar fi ştiut că acest tip de ser e doar pentru adulţi. "Am intrat în sală, am completat o fişă, m-au băgat în sala de vaccinare, m-am vaccinat şi după m-a găsit că nu am 18 ani şi nu mi-a putut da certificatul verde", povesteşte adolescenta.

Fată de 17 ani, vaccinată accidental cu Johnson&Johnson. Ce spun rudele adolescentei

Autorităţile dau acum vina pe aplicaţia STS şi pe lipsa de personal. "A fost o greşeală tehnică în care tableta, la citire, a spus că nu este vaccinată şi a transmis datele. A fost o eroare punctuală", a declarat Mihai Moisescu, director DSP Cluj. O explicaţie a celor de la centrul de vaccinare a fost că personalul este insuficient faţă de numărul mare de oameni care au mers să se imunizeze la primele ore ale dimineţii. De asemenea, în acel moment, la scanarea documentului de identitate se afla numai un angajat, căci celălalt era blocat în trafic.

"Bănuiesc că ar fi pus-o într-o cameră şi au vaccinat-o înainte să introducă datele în calculator şi să observe cineva că are 17 ani. Altfel, nu-mi explic", este de părere sora fetei vaccinate.

Fata din Cluj va primi, totuşi, certificatul verde

Iar acum urmează anchete. "I s-a cerut doamnei doctor şi aşteptăm nota explicativă pentru tot ce s-a întâmplat în centrul de vaccinare", spune Mihai Moisescu. Fata de 17 ani va primi totuşi o adeverinţă de vaccinare şi-şi va putea scoate certificatul verde.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Eleva din Cluj, vaccinată accidental cu Johnson&Johnson, va primi certificat verde. Cum îşi explică rudele fetei confuzia