Antena Meniu Search
x

Update Emil Boc, Emanuel Ungureanu și primarul Bacăului, vaccinați cu AstraZeneca, lotul ABV 2856: Mă duc și la rapel. Viața merge înainte

Emil Boc, primarul din Cluj Napoca, Lucian Stanciu Viziteu, primarul Bacăului și Deputatul USR Emanuel Ungureanu au anunțat că s-au vaccinat cu AstraZececa din lotul suspendat ABV2856.

de Redactia Observator

la 12.03.2021, 14:37

Emil Boc, Emanuel Ungureanu și primarul Bacăului, vaccinați cu AstraZeneca, lotul ABV 2856: Mă duc și la rapel. Viața merge înainte
- Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Emil Boc, primarul municipiului Cluj Napoca, anunță că s-a vaccinat cu AstraZececa din lotul care ar provoca reracții adverse, dar precizează că se simte bine: „Nu am avut nimic în afară de simptome obișnuite unei răceli sau simptomele pe care le-am avut în copilărie la vaccinare”, potrivit Mediafax.

„Chiar acum am verificat - cu el m-am vaccinat. Am reținut aseară (joi - n.r.) numărul 2856 și dimineața, când am ajuns la birou am verificat. Nu am avut nimic în afară de simptome obișnuite unei răceli sau simptomele pe care le-am avut în copilărie la vaccinare. Viața merge înainte. Eu am încredere în Uniunea Europeană, se fac analize și sunt convins că deciziile vor fi luate în consecință, ținând cont de interesul sănătății. E bine că acel lot a fost pus în hold, în așteptare, dar asta nu înseamnă că vaccinarea cu celelalte loturi nu trebuie să meargă mai departe", a spus, vineri, Boc pentru Ziua de Cluj.

Citește și:

Ulterior, primarul municipiului Cluj Napoca a spus că se va prezenta la rapel. „Mă voi duce în 9 aprilie, când îmi este programat rapelul. Evident, dacă va apărea ceva pe parcurs, oficial, din partea Uniunii Europeane, mă voi conforma la acele decizii. Dar nu am nicio problemă să urmez parcursul obișnuit. Eu cred că este o chestiune de civism, cei care doresc, că nu e obligatoriu, să mergem cât mai mulți la vaccinare, pentru că e calea directă să ieșim din această pandemie”, precizează pe Antena 3 Emil Boc.

Primarul Bacăului, vaccinat cu Astra-Zeneca din lotul 2856: Nu am avut efecte secundare majore

Primarul Bacăului, Lucian Stanciu Viziteu, a fost imunizat cu AstraZeneca din lotul 2856: „Nu am avut efecte secundare majore. La fel ca mine, alte mii de români s-au imunizat cu vaccinul din acest lot și nici la ei nu există efecte secundare negative majore”. „La începutul lunii martie m-am imunizat și eu cu vaccinul Astra-Zeneca din acest lot, de azi suspendat. Nu am avut efecte secundare majore. La fel ca mine, alte mii de români s-au imunizat cu vaccinul din acest lot și nici la ei nu există efecte secundare negative majore! Chiar și așa cred că este binevenită această măsură generată din dorința de precauție maximă. Cu această ocazie, le cer liderilor tuturor partidelor politice să nu transforme o situație de sănătate publică într-o ocazie de a câștiga puncte politice. Sănătatea românilor este mai importantă decât orice”, scrie pe Facebook Lucian Stanciu Viziteu.

Primarul Bacăului menționează că după ce a aflat că există un lot de vaccinuri ce ar putea produce efecte secundare, am discutat cu responsabilii de la Ministerul Sănătății, de la DSP Bacău și cu medicul coordonator al centrului de vaccinare din oraș.

„Ca măsură de prevenție și precauție maximă, în baza hotărârii CNCAV, se suspenda temporar imunizarea cu vaccinul Astra-Zeneca din lotul 2856. De aceea, programările de vineri dimineață din centrul de vaccinare din Municipiul Bacău se suspendă câteva ore până vom primi vaccinuri dintr-un nou lot. După cum știți, și alte țări au suspendat loturi strict ca o măsură de prevenție. Am încredere în deciziile medicilor noștri și în recomandările Ministerului Sănătății. Procesul de imunizare trebuie să continue la fel ca și până acum. Scopul nostru este să ne reluăm cât mai repede viața de dinainte de pandemie, să ne putem vedea oricând cu părinții, bunicii și prietenii fără teama că am putea să-i infectăm pe cei dragi”, conchide Viziteu.

Într o declaraţie pentru News.ro, edilul Bacăului a confirmat că a fost infectat după vaccin, că a avut zile în care nu s a simţit bine, însă acum starea sa de sănătate este bună şi abia aşteaptă să revină la Primărie. "În preajma vaccinului m-am şi infectat. Cum au stat lucrurile? M-am vaccinat întâi, am avut semne specifice vaccinului, mi-am revenit, apoi la una două zile am început să am semnele bolii şi am  fost confirmat.  NU ştiu când m-am infectat, poate înainte cu puţin timp de a face vaccinul, sau după aceea, ori chiar în ziua vaccinării. ... Acum sunt în a noua zi de izolare. Mi a fost şi mai rău, dar acum sunt bine şi aştept să revin la Primărie să fac treabă!", a declarat primarul.

Totodată, alesul local a declarat că după ce va vorbi cu medicii va decide momentul la care se va imuniza cu rapelul, însă nu are o teamă privind vaccinul. "Am încredere în deciziile medicilor noştri şi în recomandările Ministerului Sănătăţii. Procesul de imunizare trebuie să continue la fel ca şi până acum. Scopul nostru este să ne reluăm cât mai repede viaţa de dinainte de pandemie, să ne putem vedea oricând cu părinţii, bunicii şi prietenii fără teama că am putea să-i infectăm pe cei dragi.", a mai spus primarul Bacăului. 

Emanuel Ungureanu: M-am vaccinat și cu AstraZeneca din lotul ABV2856. Să nu ne panicăm

Deputatul USR Emanuel Ungureanu anunță că s-a vaccinat cu AstraZececa din lotul care ar provoca reracții adverse, dar precizează că se simte bine și așteaptă să meargă la rapel: „Să nu ne panicăm, să nu exagerăm”. „Să nu ne panicăm! După isteria declanșată de anunțul care face referire la un așa zis lot periculos de vaccinuri AstraZeneca compromise, cu numărul ABV2856, țin să vă anunț că m-am vaccinat și eu cu o doză din același lot și sunt foarte bine”, anunță Emanuel Ungureanu. El publică și adevența de vaccinare. „Aștept cu nerăbdare să mă vaccinez și cu a doua doză. Înțeleg precauțiile de la nivel european, dar, să nu exagerăm. Sănătate”, conchide Ungureanu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Emil Boc, Emanuel Ungureanu și primarul Bacăului, vaccinați cu AstraZeneca, lotul ABV 2856: Mă duc și la rapel. Viața merge înainte