Antena Meniu Search
x

Epidemia de gripă a trimis copiii în vacanță mai devreme. Unii părinţi i-au dus la mall

În plină epidemie de gripă, măsurile de igienă pot reduce valul de îmbolnăviri. Într-o şcoală din Capitală, au fost montate pe holuri dozatoare cu dezinfectant. De teama epidemiei, însă, mulţi părinţi nu şi-au mai trimis azi copiii la cursuri.

de Redactia Observator

la 01.02.2019, 00:06

Vezi și

În plină epidemie de gripă, măsurile de igienă pot reduce valul de îmbolnăviri. Într-o şcoală din Capitală, au fost montate pe holuri dozatoare cu dezinfectant. De teama epidemiei, însă, mulţi părinţi nu şi-au mai trimis azi copiii la cursuri. În câteva oraşe din ţară, autobuzele sunt dezinfectate la fiecare cap de linie. Nu e suficient pentru a scurta perioada epidemiei. În farmacii în continuare nu se găsesc vaccinuri, iar numărul bolnavilor care au pierdut lupta cu gripa a crescut la 63.

La Şcoala nr. 1 din Bucureşti, ziua a început cu lecţia obligatorie de igienă. Din 570 de elevi care freceventează cursurile acestei şcoli, peste o sută au absentat. De frica epidemiei, mulţi şi-au luat vacanţă mai devreme. 

DANIELA VOINEA, directoarea Şcolii nr. 1 Bucureşti: Din totalul de 15 cazuri pe care le avem 5 sunt de gripa si 10 de viroze.

Măsuri de protecţie au luat şi părinţii care au venit să-şi ia copiii de la şcoală. 

14 şcoli şi grădiniţe din Bucureşti plus trei unităţi şcolare din Iaşi şi grădiniţele din Alexandria au fost închise astăzi, iar  mâine vor fi suspendate cursurile şi la o şcoală din Ilfov. Triajul în şcolile care au rămas deschise a fost obligatoriu.

În mijloacele de transport în comun, pericolul de transmitere a microbilor rămâne uriaş. 

Şi cum în Bucureşti nu putem evita nici metroul, nici autobuzul în fiecare dimineaţă, trebuie să fim conştienti ca în aceste medii microbii se răspândesc cel mai repede. De la bara de care ne tinem si tot ce ne inconjoara in mijloacele de transport in comun. Asa ca igiena mainilor este cea mai importanta. 

În Braşov, Iaşi şi Constanţa, autobuzele sunt dezinfectate, în fiecare zi.

63 de oameni au murit până acum din cauza gripei. Chiar dacă epidemiologii ne sfătuiesc să evităm spaţiile aglomerate, mulţi părinţi şi-au dus copiii la locurile de joacă din malluri.

Pentru protecţia populaţiei, Ministerul Sănătăţii a trimis astăzi în ţară încă 30 de mii de doze de vaccin. În farmacii, însă, cei care-l caută primesc de câteva zile acelaşi răspuns. 

În plină epidemie, mesajele care ajung la oameni, în spaţiile publice, sunt contradictorii. În timp ce autorităţile încurajează vaccinarea, în Cluj-Napoca şi în Târgu Mureş, pe panouri imense au apărut mesaje împotriva imunizării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Epidemia de gripă a trimis copiii în vacanță mai devreme. Unii părinţi i-au dus la mall