Antena Meniu Search
x

În plină epidemie de gripă în România, sunt spitale care încalcă norme minime de igienă

67 de români au fost ucişi de gripă! Un bărbat de 40 de ani din Prahova e ultimul răpus de virusul care a declanşat epidemia în România. Deşi pericolul e mare, măsurile de igienă sunt încălcate chiar şi în spitale.

Vezi și

67 de români au fost ucişi de gripă! Un bărbat de 40 de ani din Prahova e ultimul răpus de virusul care a declanşat epidemia în România. Deşi pericolul e mare, măsurile de igienă sunt încălcate chiar şi în spitale. De teama bolii, românii au golit stocurile de măşti de protecţie din farmacii.

Într-o policlinică din Constanţa, pacienţii vin cu hârtie şi săpun de-acasă.

Lipsesc măsurile minime de igienă şi într-o policlinică din Arad. Aici, uşile nici măcar nu au clanţă, se plâng pacienţii. 

Totul, în plină epidemie de gripă, când ministrul Sănătăţii şi toţi medicii insistă că igiena este esenţială. Atât în spitale, cât şi acasă. 

De pe lista de recomandări nu lipsesc măştile de protecţie. Pot costa de la 20 de bani, dacă sunt de unică folosinţă, până la 20 de lei, dacă vorbim de modelele din plastic, cu filtru special. 

În farmaciile din Bucureşti, însă, măştile nu prea mai sunt de găsit. 

Dar măştile nu au niciun efect dacă nu sunt fixate corect. 

Din cele peste 100 de persoane care stau acum la rând la farmacie, doar două poartă masca de protectie asa cum ar trebui. 

Ea se fixează pe barbie întai, si apoi in spre nasul pacientului. este rugat sa il fixeze singur dupa forma nasului si se fixeaza dupa ureche.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În lipsa măştii, microbii se pot împrăştia până la 10 metri distanţă, spun medicii. 

Masca nu trebuie să stea mai mult de două ore pe faţă, nu trebuie folosită înainte să ne spălăm pe mâini şi nici împărţită cu altă persoană. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » În plină epidemie de gripă în România, sunt spitale care încalcă norme minime de igienă