Antena Meniu Search
x

Video Este oficial: Durata izolării și a carantinei se reduce la 10 zile în România

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat miercuri că durata izolării şi a carantinei în România va fi de zece zile, nu de 14 zile cum este în prezent, la cel cum este în majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană. Observator a relatat încă de marţi că anul nou ar putea veni cu reducerea carantinei, de la 14 zile, cum este în prezent fără test, la 10 zile.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 29.12.2021, 13:28

Vezi și

"O informație care cu siguranță o să vă intereseze: vom rezolva în aceste zile durata izolării și a carantinei. Va fi și în România doar de 10 zile, la fel cum este în marea majoritate a țărilor din Uniunea Europeană”, a declarat Alexandru Rafila. În prezent, perioada de izolare şi de carantinare în ţara noastră este de 14 zile.

Ministrul nu a dat și alte detalii legate de acest subiect. Precizarea a venit după ce Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor (CNSCBT), a fost întrebată dacă va fi nevoie de doza booster pentru prelungirea validității certificatului de vaccinare.

„În Uniunea Europeană da, la nivel național acest lucru încă nu a fost stabilit. Ceea ce rămâne de subliniat este că dacă ne- am făcut prima schemă, să facem și doza booster, pentru că este important în această conjunctură a tulpinii și nu pentru a călători sau a intra la mall. Iar cei care sunt nevaccinați, vaccinați-vă pentru conjunctura Omicron, nu pentru a intra la mall”, a spus Pistol.

Perioada de izolare redusă la 5 zile în SUA pentru cei cu Covid, dar asimptomatici

Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) a anunţat marţi în SUA că persoanele depistate cu Covid, dar asimptomatice, vor sta 5 zile în izolare, în loc de 10. În plus, în următoarele cinci zile trebuie să poarte masca în preajma celorlalți. Majoritatea infectărilor se produc cu două zile înainte de dezvoltarea simptomelor și în următoarele 3 zile după apariția simptomelor.

Măsura va atenua perturbările cauzate de lipsa de personal din cauza infecțiilor. Numărul tot mai mare de persoane infectate și care trebuie să se izoleze a pus presiune pe numeroase industrii, inclusiv cea aviatică. Mii de zboruri au fost anulate în timpul sărbătorii de Crăciun. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Sanatate » Este oficial: Durata izolării și a carantinei se reduce la 10 zile în România