Antena Meniu Search
x

Video Carantina pentru bolnavii de Covid ar putea fi redusă din 2022. Decizia va putea ajuta sectorul economic

Anul nou ar putea veni cu reducerea carantinei, atât pentru cei bolnavi de COVID cât şi pentru persoanele cu care intra in contact. De la 14 zile, cum este în prezent fara test, la 10 zile. Pe plan international, izolarea s-a redus deja si mai mult de atat. Micsorarea perioadei de carantină ar putea fi însă vitală pentru salvarea economiei. Dacă numărul de infecţii va exploda din nou, iar perioada de izolare ar rămâne de două săptămâni, s-ar putea ajunge în situaţia în care am avea mai mulţi angajaţi carantinaţi, decât la muncă. Între timp, numărul de cazuri noi a sarit iarasi de o mie pe zi.

de Redactia Observator

la 28.12.2021, 19:31

Vezi și

După nouă săptămâni de scădere constantă, numărul infectărilor a crescut brusc astăzi. Suntem foarte departe de cele aproape 19.000 de cazuri de la mijlocul lui octombrie, însă bilanţul este cu aproape 40% mai mare faţă de marţea trecută. Dacă previziunile specialiştilor se adeveresc, al cincelea val al pandemiei va cuprinde România peste două-trei săptămâni. 

Octavian Jurma: Avem deja o pondere de 25% a numărului de cazuri Omicron. La viteza cu care se răspândeşte Omicron, este aproape certitudine că vom avea peste 50% din cazuri. Dumincă am avut minimul incidenţei, deja d eluni şi astări s-a confirmat că avem o creştere a incidenţei. 

Există însă şi o veste bună: perioada de carantină pentru cei infectaţi va fi redusă de la 14 la 10 zile.

Este o măsură pe care Statele Unite au luat-o deja. Durata izolării pentru persoanele asimptomatice a fost redusă de la 10 la cinci zile. Chiar şi contacţii nevaccinaţi vor sta doar 5 zile în carantină, şi nu 2 săptămâni ca până acum.După ce ies din carantină, bolnavii şi contacţii lor au obligaţia de a mai purta cinci zile masca. Măsura era vitală pentru a evita prăbuşirea economiei. 

Pe acelaşi subiect

Anthony Fauci, epidemiologul şef al SUA: Vrem să aducem oamenii înapoi la muncă. Cu numărul mare de cazuri noi pe care îl avem şi la care ne aşteptăm cu Omicron, lucrul la care trebuie să fim atenţi este că am putea să nu avem prea mulţi oameni în afara izolării. 

Ţările îşi schimbă regulile de izolare

Este coşmarul pe care îl trăiesc şi oficialii aflaţi de cealală parte a oceanului Atlantic. În Franţa, în zilele de Crăciun, aproximativ 200.000 de cazuri de coronavirus au fost anunţate. Toţi aceşti oameni sunt acum în izolare, la fel şi contacţii lor. Iar dacă ritmul îmbolnăvirilor rămâne constant, s-ar putea ajunge în situaţia în care nicio ramură a economiei să nu va mai fi funcţională. Aceleaşi temeri sunt şi în Regatul Unit. 

Paul Hunter, profesor în medicină: Este o boală care nu va dispărea. În cele din urmă, vom fi nevoiţi să-i lăsăm pe cei care sunt infectaţi cu COVID-19 să îşi vadă de viaţa lor. 

Situaţia este atât de disperată în Italia deja, încât epidemiologii sunt cei care cer relaxarea restricţiilor. Conform regulilor actuale, persoanele care au intrat în contact  cu un bolnav de Covid-19 trebuie să se autoizoleze timp de şapte zile dacă sunt vaccinate şi timp de 10 zile dacă nu au fost vaccinate. La ritmul actual de îmbolnăviri, de peste 30.000 pe zi, experţii italieni extimează că în două săptpmâni jumătate din forţa de muncă a Italiei ar putea fi în carantină. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Carantina pentru bolnavii de Covid ar putea fi redusă din 2022. Decizia va putea ajuta sectorul economic