Antena Meniu Search
x

Culisele fabricii de ambulanțe din Cluj. Cum sunt asamblate autospecialele care salvează vieți

Sute de ambulanţe noi, de ultimă generaţie, cu echipamente medicale performante, vor ajunge anul acesta la serviciile de urgenţă. Toate sunt produse în România.

de Redactia Observator

la 28.01.2019, 23:42

Vezi și

Sute de ambulanţe noi, de ultimă generaţie, cu echipamente medicale performante, vor ajunge anul acesta la serviciile de urgenţă. Toate sunt produse în România. Iar transformarea unei banale maşini într-o autospecială care face diferenţa între viaţă şi moarte presupune o muncă titanică. O echipă Observator a intrat în premieră în culisele fabricii de ambulanţe de lângă Cluj Napoca.

Cât vezi cu ochii, zeci de autospeciale noi aşteaptă să iasă pe porţile fabricii din Cluj. Sunt salvările cu care medicii de la ambulanţă şi de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă vor răspunde în scurtă vreme la apelurile primite la 112. E nevoie de zile întregi pentru ca o singură maşină venită de la dealerul auto să devină autosanitară.

Nu sunt operaţiuni simple. O tăietură greşită poate compromite întreaga maşină. Penultimul pas este dotarea cu aparatură medicală în funcţie de tipul de urgenţe la care va interveni ambulanţa. Aici va fi un defibrilator, aici un ventilator mecanic, sus o seringă automată si pe mijloc targa.

După montarea echipamentelor medicale, valoarea fiecărei ambulanţe se dublează. Cele mai scumpe autosanitare produse aici costă 100.000 de euro.

Fabricarea cap-coadă a unei ambulanţe durează în medie cam o săptămână, dar odată ieşită pe poarta fabricii, autosanitara este gata de mers la intervenţii

Fabrica din Cluj-Napoca a asamblat şi autospeciale de mari dimensiuni, folosite la stingerea incendiilor sau în misiunile cu victime multiple - dar cele mai multe astfel de maşini au fost trimise peste graniţe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Sanatate » Culisele fabricii de ambulanțe din Cluj. Cum sunt asamblate autospecialele care salvează vieți