Antena Meniu Search
x

Video Fără carantină pentru vaccinaţi, măsura care strârneşte controverse. Medic: "Efectiv legea zădărniceşte dintr-un punct de vedere combaterea bolii"

Eşti vaccinat, nu stai în carantină dacă eşti contact direct! Este o măsură luată încă din luna iulie care acum stârneşte controverse. Multe persoane imunizate se plâng că nu pot să rămână legal în izolare, chiar dacă stau în casă cu persoane infectate. Iar astfel există riscul să se îmbolnăvească nu doar ei, ci şi colegii de muncă, de exemplu.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 14.10.2021, 19:30

Vezi și

"Sunt vaccinată cu ambele doze. Astăzi am primit rezultatul PCR -POZITIV. "

Aşa începe povestea actriţei Oana Pellea. În urmă cu o săptămână, s-a autoizolat după ce a intrat în contact cu o persoană pozitivă. Asta deşi legea nu îi cerea să facă acest lucru. 7 zile mai târziu, un test PCR a arăta că şi ea este pozitivă.

"Mi-am suspendat un spectacol. Am oprit repetițiile. Am anunțat teatrele. Mi-aş fi pus în pericol colegii și pe cei cu care aş fi intrat în contact", a scris actriţa Oana Pellea.

Iar cazurile de persoane vaccinate şi totuşi pozitive, dar care se carantinează din propria iniţiativă şi pe cheltuială proprie, sunt tot mai multe. A păţit-o şi o familie din Bucureşti, după ce unul dintre copii s-a infectat la şcoală.

Pe acelaşi subiect

Persoană pozitivă: Noi ne-am dus cu el să îl testăm la o clinică de lângă noi. La 5 ani ai lui nu avea decât nişte secreţii nazale. Soţul şi copilul cel mare au ieşit negativ, eu fiind pozitivă.

Iniţial, soţul tinerei s-a izolat din proprie iniţiativă, până când a primit al doilea test negativ. Apoi s-a întors la muncă, pentru că vaccinaţii nu pot intra în concediu medical din acest motiv. Doar că s-a pozitivat şi el câteva zile mai târziu.

Persoană pozitivă: DSP-ul ne-a spus foarte clar că nu se stă în carantină. 

În luna iulie, prin hotărârea 23, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă lua decizia ca persoanele vaccinate cu schemă completă să nu mai fie nevoite să intre în carantină dacă au fost contact direct cu o persoană infectată.

Răzvan Cherecheş, profesor de sănătate publică: Decizia nu a fost greşită. Aici avem de-a face cu probabilităţi. Studiile arată că o persoană vaccinată are de 10 ori mai mici şanse să manifeste simptome şi să fie infecţioasă.

Octavian Jurma, medic infecţionist: Este clar că e o problemă cu legislaţia. Şi e o problemă foarte mare, în sensul în care oamenii vor să se conformeze. Deci, efectiv legea împiedică, zădărniceşte dintr-un punct de vedere combaterea bolii

Mai puţin de 6 milioane de oameni s-au imunizat

În ultimele 24 de ore, peste 16.300 de oameni s-au infectat cu SARS-CoV-2. Iar de la începutul săptămânii, s-au înregistrat aproape 60.000 de cazuri noi. Şi peste 1300 de oameni au murit. S-a ajuns aici şi cu girul autorităţilor, spun specialiştii. Şi asta pentru că pandemia a fost gestionată prost, cu legi prea blânde sau care nu au fost puse în practică şi cu măsuri ignorate chiar de legiuitori.

Răzvan Cherecheş, profesor de sănătate publică: Guvernul a reuşit să scadă enorm încrederea populaţiei în măsurile luate de guvern. Prin mesajele pe care preşedintele şi primul ministru le-au dat că avem epidemia sub control, totul e ok, ceea ce era fals, şi ei ştiau acest lucru. Prin faptul că ei au instituit ţinte de vaccinare şi măsuri de relaxare care depindeau de atingerea acestor ţinte şi pe care tot ei le-au călcat.

Vaccinarea este departe de ţinta propusă de autorităţi - nici măcar 6 milioane de oameni nu s-au imunizat. Iar unii dintre ei doar simulează injectarea, ca să obţină certificatul verde. Astăzi, poliţiştii din Prahova au descins pe poarta unui cabinet unde dozele se aruncau.

Maria Magdalena Rădulescu, purtător de cuvânt IPJ Prahova: Printre persoanele implicate sunt şi personal medical. Faptele urmărite sunt luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fals informatic şi uz de fals

În ultimele 24 de ore, s-au vaccinat aproape 68 de mii de oameni, dintre care peste 27 de mii cu doza 3.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Fără carantină pentru vaccinaţi, măsura care strârneşte controverse. Medic: "Efectiv legea zădărniceşte dintr-un punct de vedere combaterea bolii"