Antena Meniu Search
x

Video Femeile cu acid în buze, reacții adverse la vaccinul anti-coronavirus

Frumos sau vaccinat? Este întrebarea pe care ar trebui să şi-o pună cei care şi-au făcut tratamente cosmetice cu acid hialuronic. Un comitet consultativ al Administraţiei Americane a Alimentelor şi Medicamentelor avertizează că persoanele care au făcut astfel de tratamente pot dezvolta reacţii adeverse la vaccinarea cu serul produs de Moderna. Acesta este administrat deja la scară largă în Statele Unite, acolo unde multe dintre vedete - şi nu numai - au astfel de intervenţii.

Vezi și
  • Specialiştii susţin că aceste reacţii nu sunt periculoase
  • Milioane de femei din toată lumea apelează la tratamentele cu acid hialuronic ca să scape de riduri

Vedetele din Statele Unite care au acid hialuronic în buze, precum Kylie Jenner, trebuie să se gândească de două ori înainte să se vaccineze cu serul produs de Moderna. Un comitet consultativ FDA a constat că - în timpul testelor clinice de peste Ocean - voluntarii care aveau acid hialuronic în buze sau pomeţi sufereau reacţii adverse la vaccinare.

Shirley Chil, medic dermatolog: În aceste cazuri, pacienţii transpirau şi se inflamau în zona în care le fusese injectat acidul hialuronic. 

Este vorba de 3 volunari din cadrul studiului. Doi dintre ei se injectaseră cu acid hialuronic în pomeţi cu 6 luni înainte de vaccinare. Iar cel de al treilea îşi mărise buzele, la două zile de la inoculare cu serul produs de Moderna. Din fericire, specialiştii susţin că aceste reacţii nu sunt periculoase şi se pot trata uşor, la medic. 

Shirley Chil, medic dermatolog: Toţi pacienţii au fost trataţi cu steroizi şi medicamente antihistaminice şi toate reacţiile adverse au dispărut. 

Specialiştii transmit astfel că femeile pot apela în continuare la aceste mici trucuri de înfrumuseţare, chiar dacă vor să se vaccineze împotriva COVID-19. Iar asta deoarece reacţiile adverse sunt doar un răspuns al sistemului imunitar, care odată activat după vaccinare, vede acidul hialuronic ca fiind un corp străin în organism şi acţionează. 

Shirley Chil, medic dermatolog: Sistemul tău imunitar, care îţi provoacă aceste inflamaţii, se activează în clipa în care primeşte un vaccin. Asta şi trebuie să facă. Aşa că este logic să vezi un răspuns al sistemului imunitar în zonele unde detectează anumite substanţe care nu sunt produse natural de organismul tău. 

Milioane de femei din toată lumea apelează la tratamentele cu acid hialuronic ca să scape de riduri, să-şi mărească buzele sau să îşi accentueze pomeţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Femeile cu acid în buze, reacții adverse la vaccinul anti-coronavirus