Antena Meniu Search
x

Video Finalul stării de alertă e aproape, după 2 ani de pandemie. Primele țări care renunță la certificat și mască obligatorie

Trei săptâmâni. Atât ar mai putea dura restricţiile în România. O dată cu încheierea stării de alertă, România ar putea fi liberă. Premierul Nicolae Ciucă a declarat că decizia finală se va lua săptămâna viitoare, în funcţie şi de numărul de infectări. Între timp, mai multe ţări din Europa se redeschid treptat. Renunţă la certificatul de vaccinare şi portul măştii sanitare. În mod ironic, schimbările încep chiar în săptămâna în care continentul a raportat cea mai mare rată de noi infectări într-o săptămână. 

de Redactia Observator

la 10.02.2022, 22:34

Vezi și

Suedia este printre primele ţări care a dat turiştilor vestea bună. Europenii pot intra în ţară fără vaccin sau dovada trecerii prin boală. Nici testul nu mai este necesar. Iar masca rămâne recomandată doar în zonele aglomerate. Undă verde şi pentru petrecăreţi: barurile şi restaurantele nu mai au restricţii privind programul de funcţionare. 

Startul redeschiderii l-a dat Danemarca, pe 1 februarie, cu relaxare totală pe plan intern. Turiştii încă mai au nevoie de certificatul verde.  Norvegia nu mai cere nici ea vaccinul la intrarea în ţară, elimină şi carantina, dar le cere totuşi un test negativ celor nevaccinaţi. 

Renunță la restricții și Grecia, Portugalia sau Italia

Grecia, Portugalia şi Italia au renunţat la testul negativ care dubla, până de curând, certificatul verde pentru turişti. De mâine, guvernul de la Roma redeschide şi discotecile, iar masca devine opţională în aer liber, aşa cum s-a întâmplat şi în Spania şi Marea Britanie. 

Pe acelaşi subiect

Turiştii europeni trebuie să ia în calcul, atunci când călătoresc, că unele ţări recunosc certificatul de vaccinare doar dacă persoana în cauză are 3 doze de vaccin. Franţa, Spania sau Danemarca cer doza booster oricui a depăşit 270 de zile de la rapel pentru a intra în ţară. Austria cere doza trei după doar 180 de zile. 

Măsuri de relaxare în Suedia

- Europenii pot intra în ţară fără vaccin sau dovada trecerii prin boală. 

- Nu mai este necesar test

- Masca rămâne recomandată 

Măsuri de relaxare în Danemarca

- Relaxare totală din 1 februarie pe plan intern

Măsuri de relaxare în Norvegia

- Fără vaccin la intrarea în ţară

- Fără carantină

- Test pentru cei nevaccinaţi

Măsuri de relaxare în Grecia, Portugalia și Italia

- Renunţă la testul negativ care dubla certificatul verde

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Finalul stării de alertă e aproape, după 2 ani de pandemie. Primele țări care renunță la certificat și mască obligatorie