Antena Meniu Search
x

Gripa se extinde alarmant în România. Vaccinul antigripal, tot mai greu de găsit

Gripa se extinde cu viteză şi ucide aproape în fiecare zi! Sunt 34 de români morţi şi mii de îmbolnăviri în doar câteva zile. Din cauza pericolului uriaş pentru copii, şcolile rămân închise până luni. Au fost 85 de cazuri diagnosticate printre elevi doar în Capitală.

Vezi și

Gripa se extinde cu viteză şi ucide aproape în fiecare zi! Sunt 34 de români morţi şi mii de îmbolnăviri în doar câteva zile. Din cauza pericolului uriaş pentru copii, şcolile rămân închise până luni. Au fost 85 de cazuri diagnosticate printre elevi doar în Capitală. Iar marţi, Ministerul Sănătăţii ar putea declara epidemie. Între timp, părinţii caută cu disperare vaccinul care nu se mai găseşte în farmacii.

Regret şi teamă de virusul mortal simt acum cei mai mulţi români care nu s-au vaccinat. Mai ales după ce, în doar câteva zile, s-a triplat numărul celor diagnosticaţi cu gripă. Au fost 4.625 de cazuri, faţă de 1.155 în săptămâna precedentă. Anul trecut, de exemplu, erau doar 128 de îmbolnăviri în aceeaşi perioadă. 

În plin sezon de gripă, medicii încă recomandă vaccinarea. Dar la cabinetele medicale, serul e tot mai greu de găsit. La fel şi în unele farmacii. 

Din cauza riscului de epidemie, în spitalele de boli infecţioase din Capitală a fost interzis accesul vizitatorilor. La Constanţa, situaţia este şi mai gravă. Spitalul e de azi în carantină. 

Deocamdată, pentru a limita răspândirea virusului, autorităţile au suspendat mâine cursurile în toate şcolile, grădiniţele şi creşele din ţară. 

România a înregistrat deja a doua săptămână epidemică, iar dacă numărul cazurilor va crește în același ritm, ar putea fi declarată epidemie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Gripa se extinde alarmant în România. Vaccinul antigripal, tot mai greu de găsit