Antena Meniu Search
x

Video Gustarea preferată a românilor care este o bombă cu ceas. Răsfăţul la ore târzii poate afecta sănătatea pe termen lung

Pizza la ceas de seară, după ora şase, devine tradiţie şi comandăm pe aplicaţii, zilnic, în jur de 5.000. Printre preferatele românilor sunt Prosciutto e Funghi, Diavola şi Margherita. Doar că variantele româneşti nu au mai nimic în comun cu reţetele italienilor.  

de Redactia Observator

la 19.10.2023, 19:59

Vezi și

Pizza a devenit hrana de toate zilele pentru mii de români. 

Alin Stan, reporter Observator: 200 de pizza pe oră, 5.000 de pizza pe zi. Atât comandă românii doar pe o singură platformă de livrare rapidă. Mâncarea tradiţională a italienilor este şi în topul poftelor de seară. Jumătate din comenzi se fac după ora 6.  

Pizza preferată a românilor

Cea mai consumată pizza este Prosciutto e Funghi, urmată de Diavola, Quattro Stagioni şi Margherita. La noi, pizza Prosciutto e Funghi a ajuns să fie preparată în zeci de feluri. Doar că "prosciutto" românesc e mai mult şuncă şi reţeta noastră e departe de ce fac italienii.

Pe acelaşi subiect

Robert, bucătar: Foarte multă Mozzarella în primul rând. Ceea ce face să dea un gust foarte gumos. Prosciutto nu este. Probabil ceva şuncă. Diferenţa este clară. Se simte mult mai multă lejeritate, asta caută şli italienii, cam pe asta se bazează. 

Textura blatului şi gustul fac diferenţa între o pizza autentică şi una interpretată.

Andrei Cristache, manageri pizzerie: O pizza tradiţională se face după o reţetă autentic italiană. În general, se face după reţete vechi la noi în locaţie reţeta are 120 de ani. Multă lume spune că vinde pizza Prosciutto Cotto. Este şunca fiartă, prosciutto fiert. Dar defapt foloseşte suncă de Praga sau nu mai ştiu ce invenţie de şuncă. 

Riscul ascuns

Nutriţioniştii avertizează: răsfăţul la ore târzii poate aduce probleme serioase de sănătate. 

Lygia Alexandrescu, nutriţionist: Consumul de pizza, grăsimi saturate, sodiu mult, toate aceste excese care se fac din punct de vedere nutriţionist conduc la creşterea nivelului de trigliceride, de grăsimile din sânge, de colesterol.

București este orașul cu cele mai multe comenzi prin aplicaţie de la începutul anului, peste trei sute mii, urmat de Cluj cu peste 280 de mii şi Timişoara peste 200 de mii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sanatate » Gustarea preferată a românilor care este o bombă cu ceas. Răsfăţul la ore târzii poate afecta sănătatea pe termen lung