Antena Meniu Search
x

Video "Paza bună trece primejdia rea". Serviciile secrete monitorizeată atât străzile, cât şi reţelele de socializare, de teama unui atac terorist

Război Israel - Hamas. Autorităţile de la noi iau măsuri de siguranţă după protestele violente stârnite în Europa de războiul Israel - Hamas. Au scos pe străzi mai mulți polițiști, jandarmi și agenți secreți chiar şi sub acoperire. Serviciile secrete sunt în alertă zi şi noapte, ca să prevină acţiuni brutale din partea militanţilor pro-terorism.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 19.10.2023, 19:39

Vezi și

Înarmați ca de război, luptătorii antitero sunt din ce în ce mai vizibili pe străzile din Bucureşti. Chiar dacă nu au ridicat, oficial, gradul de alertă, autorităţile au dublat efectivele de pază în zonele considerate cu risc ridicat.

Care sunt zonele cele mai păzite din Capitală

Bogdan Dinu, reporter Observator: În mod normal, aceste obiective sunt păzite atât de polițiști, de jandarmi dar și de agenți ai Serviciului de Informații. Fiecare structură patrulează alternativ, la un interval fix de timp. Diferența de această dată este că intervalul a devenit mai scurt, iar echipajele sunt prezente mult mai mult timp în zonă.

Luptătorii de la serviciile de intervenţie rapidă din Poliţie au fost mobilizaţi şi ei să acopere toate zonele fierbinţi din Capitală. În plus, mulţi ofiţeri în haine civile au fost trimişi în jurul obiectivelor strategice, potrivit unor surse Observator. Chiar şi elevii şcolilor de Poliţie sunt pregătiţi să iasă pe teren dacă va fi nevoie.

Pe acelaşi subiect

Teatrul Evreiesc, Sinagoga Mare, Ambasada Israelului și cea a Autorității Palestiniene sunt doar câteva dintre punctele nevralgice de pe lista serviciilor secrete. Astăzi, pompierii au intrat în Templul Coral - cea mai mare sinagogă din Bucureşti, ca să se familiarizeze cu locul, în cazul în care vor fi chemaţi să intervină.

"Paza bună trece primejdia rea"

La nivel declarativ, oficialii spun că nu există niciun risc. Pe stradă, însă, în Cartierul Evreiesc, mașinile cu girofar patrulează constant. Analiștii militari se aşteaptă oricând la proteste şi chiar violenţe.

Virgil Bălăceanu, general în rezervă: Paza bună trece primejdia rea. Probabilitatea este foarte scăzută, pentru că România nu este un actor extrem de activ în privința conflictului.

Serviciile secrete urmăresc imigranţii care iau legătura cu familiile din zonele de război

Agenţii din serviciile secrete urmăresc inclusiv rețelele de socializare și aplicațiile de mesagerie cu ajutorul cărora imigranții iau legătura cu familiile rămase acasă, în zonele de conflict.

Dan Negoiță, avocat: După 2001 când au fost atentatele teroriste din America s-a creat o stare de vigilență în toate țările. Toate persoanele care intră în atenția serviciilor secrete și care reprezintă un potențial risc pentru securitatea națională se analizează și dacă se consideră se cere îndepărtarea lor pentru a avea liniște.

Zeci de străini acuzaţi de legături cu grupările teroriste au fost expulzaţi în ultimii ani din România. Chiar ieri, o româncă de 41 de ani din Craiova a fost condamnată a doua oară pentru propagandă teroristă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » "Paza bună trece primejdia rea". Serviciile secrete monitorizeată atât străzile, cât şi reţelele de socializare, de teama unui atac terorist