Antena Meniu Search
x

Video Trei angajaţi ai Azomureş au ajuns brusc la spital, cu acelaşi diagnostic. "Se sufoca, zicea că nu mai poate"

Este anchetă la Azomureş, cel mai important producător de îngrăşăminte pentru agricultură din România! Trei oameni care lucrau pe platformă sunt internaţi în spital, unul dintre ei în stare gravă! Sub protecţia anonimatului, rudele unui pacient spun că bărbaţii s-ar fi intoxicat cu substanţe periculoase în combinat. Medicii iau în calcul toate variantele. 

de Redactia Observator

la 19.10.2023, 22:26

Vezi și

Pe 12 octombrie, la secţia de primiri urgenţe a spitalului din Târgu Mureş, ajunge primul pacient cu probleme respiratorii. În doar 48 de ore, alţi doi oameni sunt internaţi cu aceleaşi simptome. 

Diagnosticul e identic: pneumonie. La fel şi locul de muncă: combinatul Azomureş.

Soţia unui pacient: S-a simţit rău, se sufoca, zicea că nu mai poate.

Rudă pacient: După analize, au zis că nu se ştie, plămânii sunt foarte, foarte grav afectaţi. Când au auzit că lucrează la combinat, atunci au zis că oare nu a inhalat ceva de acolo, vreo substanţă toxică.

Pe acelaşi subiect

Mai multe persoane ar avea aceleaşi simptome

Familiile pacienţilor au depus deja sesizări la poliţie şi la Direcţia de Sănătate Publică. Oamenii spun că cei trei nu ar fi singurii angajaţi cu simptome. 

Aurica Mate, purtător de cuvânt IPJ Mureș: Poliţiştii serviciului de investigaţii criminale Mureş s-au sesizat din oficiu cu privire la infracţiunile de vătămare corporală din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Dr. Ovidiu Gîrbovan, manager Spitalul Clinic Județean Târgu Mureș: Ne gândim la toate, la contaminare virală, bacteriană, intoxicaţie, eu ştiu, cu gaze, cu substanţe necunoscute. Am trimis probe şi la alte laboratoare şi o să avem rezultatele.

Problemele au apărut când combinatul a crescut procentul de producţie

Inspectoratul Teritorial de Muncă nu a început încă o anchetă. Rudele pacienţilor spun că problemele au apărut la începutul acestei luni, când combinatul a crescut procentul de producţie. Până în mai, timp de mai bine de un an, Azomureş a avut activitatea suspendată din cauza preţurilor mari la gaze. 

Ovidiu Maior, purtător de cuvânt Azomureș: Oferim tot suportul pentru a identifica ce a cauzat această îmbolnăvire. Nu au fost raportate, în perioada în care au avut loc lucrările, posibile inhalări de substanţe periculoase.

În urmă cu doi ani, Azomureş a fost scena unei explozii înfricoşătoare. Un bărbat a ajuns la spital cu tăieturi la mână după ce conducta unei instalaţii de amoniac s-a fisurat, iar geamurile combinatului s-au spart.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Trei angajaţi ai Azomureş au ajuns brusc la spital, cu acelaşi diagnostic. "Se sufoca, zicea că nu mai poate"