Antena Meniu Search
x

Update Hartă interactivă. Platforma de programare afișează de astăzi tipurile de vaccin pentru fiecare centru

Harta centrelor pe tipuri de vaccin este disponibilă mai devreme decât era anunțat, anunță, joi, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV). Românii vor ști și numărul locurilor disponibile, precum și câți sunt înscriși pe lista de așteptare.

de Redactia Observator

la 25.03.2021, 15:58

"Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, prin prezentarea centrelor de vaccinare pe tipurile de vaccin administrate în România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), cu suportul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), a devansat implementarea acestei funcționalități în platforma de programare. Astfel, la acest moment, a devenit activă harta centrelor pe tipuri de vaccin și este disponibilă pe platforma de vaccinare.  Harta cuprinde toate centrele de vaccinare active în platformă, tipul vaccinului administrat în acestea, numărul locurilor disponibile și numărul persoanelor înscrise pe lista de așteptare. Harta este interactivă și fiecare utilizator poate filtra afișarea centrelor pe județe sau pe numărul locurilor disponibile. De asemenea, sunt afișate statistici privind numărul total al persoanelor înscrise pe listele de așteptare pentru fiecare dintre cele trei vaccinuri produse de companiile farmaceutice: Pfizer/BioNTech, Moderna și Oxford/AstraZeneca" anunţă CNCAV.

O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca sosește în România

O nouă tranșă de doze de vaccin AstraZeneca sosește joi în România. Noua tranșă constă în 48.000 de doze. Vaccinurile vor ajunge la Centrul Național de Stocare, de unde vor fi apoi distribuite către centrele regionale. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Pe acelaşi subiect

Până în prezent, au fost recepționate 840.400 de doze AstraZeneca, iar din data de 15 februarie au fost vaccinate 306.250 de persoane. În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Peste 160.000 doze de vaccin Moderna sosesc vineri în România

Peste 160.000 doze de vaccin Moderna sosesc vineri în România. Majoritatea dozelor rămâne în București. Doze importante pleacă în Constanța, Timișoara și Iași.

Noua tranșă de vaccin Moderna constă în 162.000 de doze.

Dozele de vaccin vor fi distribuite astfel:

  •  Centrul Național de Stocare București: 112.300 doze;
  •  Centrul Regional de Depozitare Brașov: 4.500 doze;
  •  Centrul Regional de Depozitare Cluj: 9.000 doze;
  •  Centrul Regional de Depozitare Constanța: 10.000 doze;
  •  Centrul Regional de Depozitare Craiova: 2.200 doze;
  •  Centrul Regional de Depozitare Iași: 11.500 doze;
  •  Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 12.500 doze.

Din cele 112.300 de doze care vor sosi la Centrul Național de Stocare București, 85.300 doze de vaccin vor rămâne în depozitul central de la INCDMMC pentru a fi distribuite, conform solicitărilor, la o dată ulterioară. Până în prezent, au fost recepționate 264.000 de doze Moderna, iar din data de 4 februarie, au fost vaccinate 120.160 de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Hartă interactivă. Platforma de programare afișează de astăzi tipurile de vaccin pentru fiecare centru