Antena Meniu Search
x

Video Imagini sfâșietoare publicate de Armata Română: O pacientă abia respiră, la Spitalul ROL 2: "Nu m-am vaccinat din prostie. Ne-am luat după alți tâmpiți!"

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a publicat, prin intermediul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila", un interviu cu o pacientă în vârstă de 79 de ani care se chinuie să supraviețuiască după ce a făcut o formă severă de COVID-19. Femeia susține că nu s-a vaccinat "din prostie", pentru că s-a luat "după alți tâmpiți". Atenție, imaginile pot avea impact emoțional.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 19.10.2021, 16:41

Vezi și

Redăm, în continuare, dialogul cu pacienta în stare gravă de la Spitalul ROL 2, sub comanda Spitalului Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila":

Pacientă: Din prostie. Din cea mai mare prostie nu m-am vaccinat. Greșeală mare... 

De ce v-ați gândit că nu e o variantă bună?

Pacientă: Ne-am luat după alți tâmpiți. După alți proști!

Pe acelaşi subiect

De cât timp sunteți internată aici?

Pacientă: De o săptămână. 

Și acum cum vă simțiți?

Pacientă: Mai bine mă simt, după tratament...

Câți ani aveți?

Pacientă: 79.

Mulți înainte cu sănătate. Sunteți bunică?

Pacientă: Am o nepoțică... numai că ele s-au vaccinat. Și ea și maică-sa. A făcut și ea Covid mai ușor, după care s-a vaccinat. Și soțul meu e bolnav... e internat. Doamne Doamne... sunt vremuri grele... soțul meu, săracul...

Interviu cu Mihaela, o asistentă de la ATI

Ce te-a impresionat cel mai mult la pacienții care ți-au trecut prin mână?

Mihaela, asistentă la ATI: Cel mai mult m-a impresionat un tânăr de 49 de ani, nevaccinat, pe care l-am intubat zilele trecute. Ne rugam și am făcut tot ce este posibil să ajungă să nu fie întubat. Dar s-a întâmplat. 

Pacientul trăiește?

Mihaela, asistentă la ATI: Deocamdată. De fiecare dată când intru în tură îmi doresc să se facă bine și să mergă acasă.

Cum e să dai ochii cu moartea?

Mihaela, asistentă la ATI: Când ești în tură și vezi cum respiră, cât de greu, când te întorci și vezi că sunt intubați te gândești că suntem atât de sensibili și suntem la un pas de a pleca, nu noi cei sănătoși...

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Imagini sfâșietoare publicate de Armata Română: O pacientă abia respiră, la Spitalul ROL 2: "Nu m-am vaccinat din prostie. Ne-am luat după alți tâmpiți!"