Antena Meniu Search
x

Video Imagini tulburătoare din Secţia ATI Covid din Suceava: Cum arată ultima luptă disperată pentru viaţă

Imagini de-a dreptul tulburătoare din Secţia ATI Covid de la Spitalul județean Suceava, unde nu mai există niciun loc liber.

de Monica Palade

la 22.09.2021, 16:48

Vezi și

Bolnavi, aflaţi în stare critică, încearcă să dea ultima luptă cu temutul virus. Intubaţi, respirând cu greu şi cu perfuzii la mâini, pe chipurile lor se mai poate citi durerea, dar şi disperarea. Se agaţă cu ultimele resurse de minutele care pot face diferenţa dintre viaţă şi moarte. Unii dintre bolnavi par resemnaţi şi obosiţi să mai spere în vindecare.

Cea mai tânără persoană internată în secţia ATI are 47 de ani şi este soţul unei asistente de la ginecologie. Toate cele 18 paturi Covid sunt pline. Niciuna din persoanele care se află în acest moment la ATI nu este vaccinată, după cum susţine medicul-șef al secției ATI a spitalului, dr. Adrian Vasilcovici.

„Se fac presiuni de pretudeni să ne extindem, dar nu avem unde! E absolut necesar spaţiul rămas pentru non-Covid. Sunt două paturi de dializă, singura din judeţ, care se află între Covid și non-Covid în funcţie de nevoie”, a declarat șeful secției de ATI, dr. Adrian Vasilcovici, potrivit reporterului Observator Andreea Petrescu.

Acesta mai spune că în perioada 1-22 septembrie a.c. au avut nevoie de Terapie Intensivă 52 de pacienți cu Covid, dintre care 28 nu au mai putut fi salvați. Cei mai mulţi au venit prea târziu, când deja nu mai puteau să respire.

Pe acelaşi subiect

De două săptămâni, secția ATI Covid funcționează la capacitate maximă și vin permanent solicitări din partea celorlalte spitale din județ, de a primi pacienți cu Covid a căror stare s-a agravat.

Doi bebeluși cu forme severe de Covid, transferați de la Suceava la Iași

Pentru doi copii, ajutorul este căutat la alte spitale. Un bebeluș în vârstă de 22 de zile, cu o formă severă de Covid, urmează să fie transferat de la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava la o clinică de pediatrie din Iași, în cursul zilei de miercuri. Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Dan Teodorovici, a declarat că bebelușul, care are și Sindrom Down și o posibilă malformație cardiacă, are insuficiență respiratorie severă provocată de virus. Un alt bebeluș, în vârstă de două luni, care are și o malformație cardiacă și de asemenea cu formă severă de Covid, a fost transferat la Iași în ziua precedentă. La această dată, în Spitalul de Urgență Suceava sunt internați 6 copii, cel mai mare în vârstă de 16 ani, informează Monitorul Suceava.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Imagini tulburătoare din Secţia ATI Covid din Suceava: Cum arată ultima luptă disperată pentru viaţă