Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis exclude starea de urgență. ”Nu este nevoie acum”

Preşedintele României nu consideră că se impune, încă, intrarea în starea de urgenţă, în ciuda creşterii alarmante a cazurilor de COVID.

de Redactia Observator

la 14.10.2020, 12:30

Vezi și
  • Preşedintele României îşi doreşte ca elevii să continue să înveţe cel puţin în sistem hibrid. În opinia sa, toată lumea a făcut mari progrese de la începutul pandemiei şi până în prezent.

Într-o conferinţă de presă susţinută seara trecută, Klaus Iohannis s-a arătat încrezător că şi dacă va fi nevoie să se închidă şcolile, predarea online se va face cu succes. Cât despre stimulentele pentru profesori, rămâne de văzut dacă există fonduri.

Preşedintele României, fost profesor de fizică, de altfel, îşi doreşte ca elevii să continue să înveţe cel puţin în sistem hibrid. Mai ales că, în opinia sa, toată lumea a făcut mari progrese de la începutul pandemiei şi până în prezent.

Klaus Iohannis, preşedintele României: Autoritățile trebuie să mențină școala atât de mult cât se poate. Față de lunile martie - mai, s-au făcut progrese semnificative. Directorii, profesorii și elevii au învățat cum să folosească online-ul pentru a nu pierde prea mult din lecții și acesta este un proces de învățare pentru toate părțile.

Desigur, au învăţat cum să folosească online-ul cei care deţin dispozitive conectate la Internet. În ceea ce priveşte stimulentele care ar urma să fie acordate dascălilor, Klaus Iohannis a preferat să nu se pronunţe.

Klaus Iohannis, preşedintele României: Evident că merită profesorii, întrebarea este dacă în această etapă se poate. Este foarte clar că starea de alertă trebuie prelungită și sunt convins că va fi, probabil cu o lună de zile.

O lună în care ar fi bine ca numărul cazurilor de coronavirus să scadă, pentru că autorităţile nu vor risca să meargă mai departe.

Klaus Iohannis, preşedintele României: Nu este nevoie acum de stare de urgență. Dacă ajungem în situația să nu mai fie suficiente măsurile din starea de alertă, atunci este de evaluat dacă se introduce local regional - național nu cred că va fi cazul - starea de urgență.

Reporter: Ne mai permitem încă o dată, ca țară, să mai închidem odată firmele?

Klaus Iohannis, preşedintele României: Această pandemie ne costă scump, este un fapt, dar împreună cu Guvernul căutăm căi pentru a avea și o grijă specială pentru cei care se îmbolnăvesc, dar și grija pentru diferitele sectoare ale economiei grav lovite de această evoluție.

Motivul este mai mult decât evident.

Klaus Iohannis, preşedintele României: Trebuie să vedem și în ce societate vrem să trăim, una panicardă, care se ascunde, sau una care respectă regulile și își duce viața democratică mai departe. Esența democrației stă în alegeri.

Dar, până să ajungem la alegerile din 6 decembrie, s-ar putea să fim obligaţi să purtăm mască din clipa în care ieşim din case şi până când ne întoarcem.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Klaus Iohannis exclude starea de urgență. ”Nu este nevoie acum”