Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban: "Riscul de îmbolnăvire a unui copil la şcoală este minim"

Ludovic Orban le-a spus părinților, după prima zi de școală, că "riscul de îmbolnăvire a unui copil la şcoală este minim".

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 15.09.2020, 13:08

Coronavirus România
Elevii sunt obligați să poarte mască la școală - Observatornews.ro
  • Elevii sunt obligați să poarte masca la ore.
  • La școală copilul e în siguranță, spune premierul.

Premierul Ludovic Orban a transmis părinţilor că la şcoală copilul este în siguranţă şi că riscul de îmbolnăvire a unui elev într-o unitate de învăţământ este minim, deoarece copiii poartă mască la ore şi sunt sub supravegherea cadrelor didactice.

Orban a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că toată lumea a fost speriată de deschiderea şcolilor, dar că lucrurile nu s-au întâmplat aşa cum au fost prezentate evenimentele.

"În ceea ce priveşte deschiderea şcolii, vreau să spun doar atât. Trei săptămâni a fost ceva, o nebunie, parcă era prezentată o deschidere de an şcolar, toată lumea era speriată, nu s-a întâmplat aşa cum au fost prezentate evenimentele. Vedem rezultatele peste două săptămâni. La şcoală copilul este în siguranţă şi le transmit părinţilor acest mesaj. 

La şcoală copiii poartă mască, la şcoală copiii sunt sub supravegherea cadrelor didactice, riscul de îmbolnăvire a unui copil la şcoală este minim. La şcoală copiii sunt mai în siguranţă decât când sunt liberi, când nu sunt sub supravegherea părinţilor, poate mulţi care nu au fost luaţi de părinţi de la şcoală s-au dus ei împreună fără mască în diferite locuri, dar la şcoală copiii sunt în siguranţă.

Pe acelaşi subiect

Cadrele didactice, managementul şcolilor iau toate măsurile astfel încât riscul de răspândire la şcoală a virusului să fie minim.", a afirmat Orban.

El a spus că vor fi conectate la internet 3.300 de unităţi de învăţământ, fiind depăşit numărul anunţat iniţial, de 2.800.

Premierul a transmis că cei mai mulţi elevi încep şcoala în clasă. "Aţi văzut datele referitoare la începutul şcolii, majoritatea încep şcoala în clasă. (...) Datorită unui indice de răspândire de sub 1 la mie. Acest incide probabil va creşte pentru că i-am cerut domnului ministru Tătaru să scoată focarele din evaluare, să evalueze numai răspândirea în comunitate efectivă a virusului.

Şi pentru celelalte şcoli şi ceilalţi elevi vom asigura treptat toate tabletele, dar sigur aşteptăm un parteneriat cu autorităţile şcolare şi directorii de şcoli care cunosc mai bine problemele de la faţa locului, ştiu care sunt copiii care au nevoie de tablete. Noi asigurăm resursele financiare.", a declarat primul ministru.

Premierul a fost întrebat dacă învăţământul mai este gratuit dacă copiii folosesc propriile tablete în sistemul educaţional, răspunzând: "Foarte bine că folosesc propriile tabletele. Sunt foarte mulţi copii care au tablete, laptopuri, au calculatoare acasă. Alocarea tabletelor se face către copiii din familiile vulnarabile unde părinţii nu au resursele necesare pentru a le pune la dispoziţie tablete, laptopuri sau calculatoare."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Ludovic Orban: "Riscul de îmbolnăvire a unui copil la şcoală este minim"