Antena Meniu Search
x

Mame separate temporar de bebeluși, din cauza coronavirusului

La Timişoara, sunt mame care şi-au văzut copiii nou-născuţi doar câteva secunde. Coronavirusul care a transformat o maternitate într-un focar i-a separat pentru o perioadă. Se văd doar pe telefon, cu ajutorul medicilor şi al asistentelor. Numai în ultima lună, 15 tinere mame şi bebeluşi au fost depistaţi pozitiv în Timişoara.

de Redactia Observator

la 26.04.2020, 01:08

Vezi și
  • 3 bebeluși și 12 mame sunt la maternitatea Bega din Timișoara.
  • Mamele și-au putut vedea copiii doar pe telefon.

O tânără mamică, internată în maternitatea Bega din Timişoara, îşi vede bebeluşul nou-născut doar pe telefon, cu ajutorul asistentelor şi al medicilor. Femeia e internată de douăzeci şi una de zile în spital şi, atât ea, cât şi copilul ei, sunt pozitivi la coronavirus.

”Când am aflat că şi eu şi copilul meu suntem diagnosticaţi cu corona, am fost distrusă. N-am putut să accept lucrul ăsta. Mi-e foarte greu să îl văd pe cameră şi să nu-l pot ţine în braţe, nu-l pot avea în braţe. Mi-e foarte greu”, spune tânăra.

În aceeaşi situaţie sunt şi alte mămici. În Maternitatea Bega sunt internaţi acum trei bebeluşi şi 12 mame cu COVID-19.

”E greu să fii departe de copil, să stai în spital, bolnav, nu-i uşor. Nu am avut niciun fel siptom. M-am simţit bine, doar că am făcut testele şi mi-au ieşit pozitive de fiecare dată”, spune o altă mămică.

Pentru ei, medicii sunt îngeri în alb. Neonatologul Daniela Iacob le sună în fiecare zi pe mamele care sunt acasă, separate de bebeluşii infectaţi.

Daniela Iacob, medic neonatolog: O încărcătură psihologică la fel ca în această săptămână, noi ca şi neonatologi, legat de copii şi de mame, n-am mai întâlnit.

Marius Craina, șef secție Obstretica Ginecologie Maternitatea Bega: Ce a putut fi în sufletul mamelor, în momentul în care, se ştiau pe ele pozitive, departe de copii, fără să poată să îi strângă în braţe, fără să îi alăpteze, fără să pună mâna pe ei şi să afle că şi nou-născutul este pozitiv.

Coronavirusul a început să se răspândească printre mame şi bebeluşi în focarul de la maternitatea Odobescu. O anchetă a procurorilor a arătat că, acolo, regulile de combatere și prevenire a coronavirusului nu au fost respectate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Sanatate » Mame separate temporar de bebeluși, din cauza coronavirusului