Antena Meniu Search
x

Video Medic de familie: Să moară peste 500 de oameni înseamnă 10 autobuze care cad în prăpastie, ca în Muntenegru. Atunci am avut doliu naţional, acum trecem cu seninătate

Gindrovel Dumitra, medic de familie, a vorbit într-un interviu despre evoluţia campaniei de vaccinare în România şi despre cum românii trec senini pe lângă cifrele devastatoare atunci când se anunţă zilnic bilanţul morţilor din cauza Covid.

de Redactia Observator

la 02.11.2021, 18:52

Vezi și

Gindrovel Dumitra, medic de familie: Este binecunoscut faptul că excesul de mortalitate într-o pandemie se datorează şi inaccesibilităţii sistemului sanitar pentru celelalte afecţiuni. Ne aflăm într-o asemenea situaţie şi cred că Guvernul trebuie să găsească toate mijloacele pentru a limita la maxim toate pierderile de vieţi omeneşti. 

Medicul a vorbit inclusiv despre fluctuaţiile suferite de campania de vaccinare din România, despre interesul brusc al oamenilor odată cu introducerea noilor restricţii, dar şi despre stagnarea înregistrată în ultimele câteva zile. 

Gindrovel Dumitra, medic de familie: Sunt mai mulţi factori. Dacă în cursul lunii septembrie majoritatea pacienţilor care se vaccinau erau cei care aveau nevoie de certificatul verde pentru că plecau la muncă în afara ţării, de data aceasta, în luna octombrie, cei care se vaccinează pentru a beneficia de anumite drepturi este depăşit de numărul celor care se vaccinează pentru propria sănătate. În ultimele două zile am observat o nivelare a dorinţei. În sensul că numărul persoanelor care au nevoie de certificatul verde pentru a merge la mall sau în alte zone din România începe să se echilibreze cu numărul persoanelor care se vaccinează din propria iniţiativă. Vreau să fac un apel la politicieni la responsabilitate.

Medicul consideră că oamenii tratează bilanţul morţilor cu prea multă seninătate

În ceea ce priveşte bilanţul morţilor din cauza Covid, acesta a făcut şi o comparaţie. 

Gindrovel Dumitra, medic de familie: Numărul de decese pe care le avem astăzi - să ne moară peste 400, 500 de oameni înseamnă zece autobuze. Sunt 10 autobuze care se prăbuşesc într-o prăpastie în Muntenegru, ce s-a întâmplat acum câţiva ani. Şi pentru că au murit atunci am avut doliu naţional câteva zile, acum trecem cu seninătate peste acest lucru. Am avut experienţa şi am rememorat victimele de la Colectiv. Acum avem aproape de 8-10 ori mai multe victime. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Sanatate » Medic de familie: Să moară peste 500 de oameni înseamnă 10 autobuze care cad în prăpastie, ca în Muntenegru. Atunci am avut doliu naţional, acum trecem cu seninătate