Antena Meniu Search
x

Medic rezident din Iaşi, despre experienţa pandemiei: „Nu ne-am aşteptat ca pacienţii pur şi simplu să te urască, să zică faptul că îi omori"

Deşi au fost consideraţi eroi, medicii au devenit brusc cei mai mari duşmani. A simţit-o pe propria piele şi Andreea Vrănescu, un medic rezident în anul al V-lea.

de Monica Palade

la 01.12.2021, 10:25

Medic rezident din Iaşi, despre experienţa pandemiei: „Nu ne-am aşteptat ca pacienţii pur şi simplu să te urască, să zică faptul că îi omori"

Cadrul medical a povest experienţa traumatizantă pe care a trăit-o în ultimii doi ani, de la izbucnirea pandemiei.

Ai ajuns să ne urăscă

„Nu ne-am aşteptat să trecem printr-o pandemie, cu atât mai mult printr-o pandemie în care pacienţii pur şi simplu să te urască, să zică faptul că îi omori, că le faci rău dându-le oxigen. Din păcate, ajungi la un moment dat în punctul în care spui că mai mult de atât nu mai am ce să le fac. Am avut pacienţi hipoxici, care nu aveau discernământ şi strigau să fie lăsaţi în pace. Îşi smulgeau branulele, scoteau măştile de pe faţă, ca să nu mai spun de injuriile adresate personalului medical”, a declarat femeia pentru Ziarul de Iaşi.

Medicul a povestit şi când pacienţii refuzau oxigenul pentru că îi omoară sau când aparţinătorii sunau să ameninţe. „A fost o experienţă brutală. Cred că toată lumea s-a gândit la un moment dat să renunţe; nu e cea mai frumoasă viaţă să fii sunat şi ameninţat cu moartea de aparţinători”, mai spune tânăra.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Medic rezident din Iaşi, despre experienţa pandemiei: „Nu ne-am aşteptat ca pacienţii pur şi simplu să te urască, să zică faptul că îi omori"