Antena Meniu Search
x

Medicii au anunțat rezultatul testului Covid pentru actrița Draga Olteanu Matei, internată aseară în spital, în stare gravă

Rezultatul testului Covid-19, pentru actrița Draga Olteanu Matei este negativ, informează medicii ieșeni. Artista, în vârstă de 87 de ani, este internată la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, după ce a suferit o hemoragie digestivă superioară.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 14.11.2020, 17:16

Testul Covid pentru Draga Olteanu Matei este negativ, informează medicii - captura Youtube
  • Testul Covid pentru Draga Olteanu Matei este negativ
  • Actrița, în vârstă de 87 de ani, este internată la terapie intensivă

Prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, şefa UPU SMURD Iaşi: "Pacienta a fost adusă în urgenţă de la spitalul Piatra Neamţ cu ambulanţa, în unitatea primiri urgenţe a Spitalului Sfântul Spiridon. A suferit o hemoragie digestivă superioară, cea mai probabilă cauză fiind tratamentul anticoagulant pe care pacienta îl are de mai multă vreme pentru o afecţiune cardiovasculară. Este vorba de o pacientă şi cu afecţiuni cronice, boli cardiovasculare şi endocrine. O pacientă care a fost preluată în urgenţă. S-a început terapia şi investigaţiile diagnostice. Este în anestezie, terapie intensivă, pentru Clinica de Gastroenterologie şi Patologie Iaşi. A fost tratată, sedată, investigată. Este stabilizată în acest moment şi se fac eforturi ca starea ei să devină una stabilă în continuare. La început pacienta a comunicat cu echipa medicală, a dat date despre istoricul medical, despre tratament. Apoi pentru investigaţii, pentru endoscopie, a fost sedată şi este sub terapie intensivă în continuare".

Citește și:

Medicul precizează că actrița este monitorizată permanent și nu s-a pus deocamdată problema unei intervenţii chirurgicale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Medicii au anunțat rezultatul testului Covid pentru actrița Draga Olteanu Matei, internată aseară în spital, în stare gravă