Antena Meniu Search
x

Medicii care vor petrece Paștele cu pacienții

Sărbători mai frumoase pentru bătrânii şi copiii din căminele statului. Vor petrece Paştele alături de medicii şi asistentele care îi îngrijesc. În judeţul Gorj, sute de angajaţi vor fi, timp de două săptămâni, cazaţi la locul muncă.

de Redactia Observator

la 14.04.2020, 12:19

Vezi și
  • Sute de salariați s-au izolat la serviciu.
  • Măsura a fost impusă de ultima ordonanţă militară.

Sărbători mai frumoase pentru bătrânii şi copiii din căminele statului. Vor petrece Paştele alături de medicii şi asistentele care îi îngrijesc. În judeţul Gorj, sute de angajaţi vor fi, timp de două săptămâni, cazaţi la locul muncă. Vor sta departe de familiile lor, dar vor oferi alinare celor care depind de ei.

La centrul din Târgu-Cărbuneşti sunt 41 de copii abandonaţi. Doar cei care îi îngrijesc le mai alină suferinţa. Şi mare le-a fost bucuria când au aflat că îşi vor petrece sărbătorile cu familia de la centru. Peste 20 de angajaţi vor fi alături de ei. Sunt medici, asistenţi, psihologi sau bucătari.

În județul Gorj, sute de salariați s-au izolat deja la locul de muncă, în centrele sociale din șapte localități. Îngrijesc bătrâni şi copii. Măsura a fost impusă de ultima ordonanţă militară.

 Angajații care s-au izolat în centre îngrijesc peste 500 de beneficiari. Ei își vor petrece sărbătorile pascale alături de copiii aflați în grija statului și de bătrânii din cămine. Totul, ca riscul de infectare cu noul virus să fie minim atât în rândul beneficiarilor, cât și în rândul celor care au grijă de ei.

Izolarea la serviciu vine cu sacrificii. Vor sta departe de familie timp de 14 zile. Dar nu se plâng. Spun că niciun efort nu este prea mare când poţi să aduci un zâmbet pe chipurile copiilor sau să ofere o alinare bătrânilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ordonanța Militară numărul 8 prevede amendă sau chiar închisoarea pentru angajații care nu respectă izolarea. Rudele celor aflați în grija statului îi pot lua și acasă. Cu o condiţie însă: să-și asume, pe proprie răspundere, că nu le va lipsi nimic în tot acest timp. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Medicii care vor petrece Paștele cu pacienții