Antena Meniu Search
x

Medicul Octavian Jurma anunță sub 5.000 de cazuri pe zi, la jumătatea lunii noiembrie. Când vom avea vârful de decese Covid

Medicul epidemiolog Octavian Jurma afirmă că ne aflăm într-o perioadă de scădere accelerată a cazurilor de infectare cu coronavirus . Spune că, la jumătatea lunii noiembrie, se va ajunge la sub 5.000 de cazuri pe zi, însă tot în această lună vom avea și vârful de decese din cauza Covid-19.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 03.11.2021, 21:59

Medicul Octavian Jurma anunță sub 5.000 de cazuri pe zi, la jumătatea lunii noiembrie. Când vom avea vârful de decese Covid - Observator

Octavian Jurma crede că, dacă se respectă regulile, de sărbători se va ajunge la o rată de infectare de sub 1,5 la mia de locuitori.

"Este asadar incontestabil ca ne aflam intr-o faza de scadere accelerata a numarului zilnic de cazuri. In acest ritm vom cobori oficial sub 10,000 de cazuri pe zi inca din aceasta saptamana si sub 5,000 de cazuri pe zi la mijlocul lunii noiembrie. Coborarea sub pragul de 5,000 de cazuri pe zi este importanta pentru ca este pragul de suportabilitate COVID-19 al spitalelor din Romania. La 2 saptamani dupa coborarea sub acest nivel, deci la finalul lunii noiembrie, situatia in spitale ve deveni suportabila cu mai putin de 1,500 de internari la ATI si numarul de decese va scadea la 200 de decese pe zi. Inseamna ca luna noiembrie va fi caracterizata de contrastul dintre scaderea rapida a numarului de cazuri noi si dramatismul de spitale si numarul crescut de decese. Din acest punct de vedere, in luna noiembrie vom avea varful de decese care urmeaza varfului de cazuri din luna octombrie", a scris, marţi seară, pe Facebook, epidemiologul Octavian Jurma.  

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Jurma: "În noiembrie doar culegem roadele acestui experiment sinistru efectuat pe seama poporului român"

Potrivit specialistului, "varful a fost deci atins si depasit in mod natural in octombrie prin evolutia nestanjenita a pandemiei. In noiembrie doar culegem roadele acestui experiment sinistru efectuat pe seama poporului roman de care proprii sai conducatori".

"Suntem sigura tara din Europa care mers pana la capat cu imunizarea de turma prin infectare si a lasat un val epidemic sa ajunga la varf nestingherit. Acum coborarea este in mare masura tot naturala, dar faza descendenta este mult mai putin predictibila decat faza ascendenta. 

Cel mai mare impact si cel mai putin predictibil factor non-framaceutic asupra curbei infectarilor ramane factorul politic si masurile adoptate sau refuzate. Cel mai predictibil factor ca impcat asupra curbei de infectare si mai ales asupra curbei cazurilor grave si deceselor ramane factorul farmaceutic, respectiv vaccinarea care la randul sau depinde de factorul politic si masurilor de stimulare respectiv inhibare a vaccinarii", a explicat medicul Octavian Jurma.

Rată de infectare de sub 1,5 la mie, de Sărbători

Însă, spune epidemiologul, veste abună este că, "pana la inceputul lunii decembrie vom cobori sub 5,000 de cazuri pe zi (3 la mie) si probabil sub 2,500 de cazuri pe zi (1.5 la mie) inainte de sarbatori".

"Exista insa si o probabilitate semnificativa ca, daca anarhia sanitara se extinde si gradul de conformare cu masurile de limitare a pandemiei scade, sa ne impotmolim intr-un platou la o incidenta ridicata de peste 3,000 de cazuri pe zi. Rata de vaccinare cu prima doza va avea un impact major asupra evolutiei din decembrie cand ar trebui sa depasim pragul de 5 milione de persoane vaccinate cu prima doza (52% din populatia rezidenta) si poate asigura coborarea sub 1 la mie", a mai scris Octavian Jurma pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Medicul Octavian Jurma anunță sub 5.000 de cazuri pe zi, la jumătatea lunii noiembrie. Când vom avea vârful de decese Covid