Antena Meniu Search
x

Avertismentul epidemiologului Octavian Jurma: ultimul weekend înainte de restricţii, "motiv pentru încă o săptămână de infern"

E posibil ca acest weekend să fie motivul pentru care vom mai sta în acest infern încă o săptămână, spune epidemiologul Octavian Jurma, care este de părere că decizia de a introduce doar de luni restricțiile ne poate costa „multe vieți”.

de Redactia Observator

la 23.10.2021, 15:48

Oameni din România, cu măşti, se plimbă pe stradă înainte de introducerea noilor restricţii COVID-19
Octavian Jurma este de părere că decizia de a introduce abia luni restricțiile ne poate costa „multe vieți”

Epidemiologul Octavian Jurma spune că nici nu vrea să se gândească cât de multe vieți ne va costa decizia de a introduce doar de luni restricțiile. Potrivit Mediafax, el crede că acestea trebuiau introduse de vineri „tocmai pentru a împiedica petrecerile de <rămas bun libertate>".

Avertismentul lui Octavian Jurma: risc ridicat de infectare în acest weekend

„Acest weekend va avea probabil cel mai ridicat risc de infectare din ultimele săptămâni pentru că stimulează artificial socializarea, fiind ultimul în care ni se permite să socializăm fără nicio restricție de parcă am fi la 0.5 la mie nu la 10.5 la mie. E posibil ca acest weekend să fie motivul pentru care vom mai sta în acest infern încă o săptămână”, spune dr. Jurma, pe Facebook.

Medicul epidemiolog îi sfătuiește pe români să intre deja în carantină personală și să nu se lase amăgiți de iluzia că lucrurile sunt așa de bune încât mai putem aștepta până luni „cu măsuri care trebuiau luate încă din septembrie”.

Bilanţ COVID-19 în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat sâmbătă, 23 octombrie 2021, că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 15.261 cazuri de infectări cu coronavirus şi 437 de decese. Situaţia detaliată poate fi consultată AICI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Avertismentul epidemiologului Octavian Jurma: ultimul weekend înainte de restricţii, "motiv pentru încă o săptămână de infern"