Antena Meniu Search
x

Ministerul Sănătății: Doar 22% dintre copiii de 6 ani sunt protejați de poliomelită, difterie sau tuse convulsivă

Ministerul Sănătății a încurajat părinții să își vaccineze copiii, în cadrul programului național de imunizare. Aceștia sunt sfătuiți să colaboreze cu autoritățile medicale și medicii de familie pentru accelerarea procesului, precizând că există sincope la vaccinarea copiilor de 6 ani cu vaccinul Tetraxim.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 05.10.2020, 17:15

Școlari ce poartă maști de protecție
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, îndeamnă la imunizarea copiilor, în cadrul Programului național de vaccinare - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta
  • Tetraxim asigură protectia împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive și a poliomielitei
  • Ministerul Sănătății anunță că are stocurile necesare pentru cele mai importante vaccinuri

"Există o serie de boli infecțioase pentru care există soluții eficiente de prevenire, spre deosebire de infecția cu SARS-CoV-2, și este important să le utilizăm pentru a asigura sănătatea copiilor noștri", a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministerul Sănătății a transmis, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial, că deține stocurile necesare pentru asigurarea vaccinării împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului, a difteriei- tetanosului-poliommielitei, hepatitei B, etc, iar medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de COVID -19.

Nici măcar un sfert dintre copiii de 6 ani nu sunt vacinați cu tetraxim

"Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de 6 ani cu vaccinul tetraxim, destinat prevenirii îmbolnăvirilor prin difterie, tetanos, poliomielita și tuse convulsivă, realizându-se în proporție de doar 22%", a anunțat Ministerul Sănătății.

Aceasta vaccinare se poate realiza la vârsta de 5 si 6 ani astfel încât copii sa fie pregătiți pentru intrarea în colectivitățile școlare, se mai arată în comunicat.

De asemenea, vaccinarea ROR a fost realizată în proporție de 50%, conform datelor din luna august 2020, în condițiile în care țara noastră nu a ieșit încă din epidemia de rujeolă, au precizat oficialii din Sănătate.

Ministerul Sănătății recomandă tuturor părinților să solicite medicului de familie vaccinarea copiilor, cu vaccinurile recomandate, la vârsta potrivită.

Citește și: Bilanț coronavirus în România, 5 octombrie. 1.591 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore, din 6.537 de teste

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » Ministerul Sănătății: Doar 22% dintre copiii de 6 ani sunt protejați de poliomelită, difterie sau tuse convulsivă