Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ministrul Sănătății verifică medicii care nu îngrijesc bolnavii de Covid: "Nu se poate ca unii să muncească de luni întregi și alții să se sustragă nejustificat"

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a solicitat Corpului de control să facă verificări privind legalitatea unor adeverințe medicale emise pentru 12 medici din două spitale, pentru a fi exceptați de la gărzi și de la îngrijirea bolnavilor de COVID.

de Redactia Observator

la 30.10.2021 , 06:29

Ministrul Sănătății verifică medicii care nu îngrijesc bolnavii de Covid: "Nu se poate ca unii să muncească de luni întregi și alții să se sustragă nejustificat" - Profimedia / imaginie ilustrativă

"Cseke Attila, ministrul Sănătății a solicitat reprezentanților corpului de control să verifice modul de eliberare, precum și legalitatea unor adeverințe medicale emise pentru personalul medical în vederea exceptării de la efectuarea gărzilor și scutirea de la acordarea asistenței medicale pacienților infectați cu SARS-Cov-2", se arată într-un comunicat de presă de vineri al ministerului Sănătății.

Citește și: Câtă apă trebuie să bei pe zi, în funcție de greutate și alți factori

Măsura a fost luată în urma unor sesizări privind adeverințe medicale emise pentru 12 medici din două spitale, pentru a fi exceptați de la gărzi și de la îngrijirea bolnavilor de Covid.

Articolul continuă după reclamă

"Am luat decizia de a trimite Corpul de control pentru verificări din respect pentru personalul medical aflat în linia întâi, dar și pentru pacienții care așteaptă din partea noastră corectitudine și profesionalism. Nu se poate ca unii să muncească de luni întregi fără oprire și alții să se sustragă nejustificat. Vom trimite astfel de controale la toate sesizările pe care le vom primi până oamenii vor înțelege că trebuie să își facă datoria", a declarat Cseke Attila, citat în comunicat.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Sănătate » Ministrul Sănătății verifică medicii care nu îngrijesc bolnavii de Covid: "Nu se poate ca unii să muncească de luni întregi și alții să se sustragă nejustificat"