Antena Meniu Search
x

Studiu: Varianta Delta se poate transmite cu uşurinţă de la vaccinați la nevaccinați în familie. Riscul scade dacă toți sunt imunizați

Un studiu britanic arată că Varianta Delta a coronavirusului se poate transmite cu uşurinţă de la persoane vaccinate la persoanele de contact din locuinţa lor, dar probabilitatea de infectare a acestora este redusă dacă şi aceştia sunt vaccinaţi.

de Redactia Observator

la 29.10.2021, 12:56

Vezi și

Varianta Delta a coronavirusului se poate transmite cu uşurinţă de la persoane vaccinate la persoanele din cadrul familiei cu care intră în contact în locuinţa lor, dar probabilitatea de infectare a acestora este redusă dacă şi aceştia sunt vaccinaţi, potrivit unui studiu britanic publicat joi, transmite Reuters, citat de news.ro

Studiul realizat de Imperial College London arată că varianta Delta se poate răspândi şi în populaţia vaccinată. Cercetătorii au subliniat că rezultatele studiului nu slăbesc argumentul pentru vaccinare, ca fiind cea mai bună modalitate de a reduce formele grave Covid-19 şi au spus că sunt necesare vaccinuri de rapel.

Infecţiile la cei vaccinaţi trec mai repede

Ei au descoperit că infecţiile la cei vaccinaţi au trecut mai repede, dar încărcătura virală de vârf a rămas similară cu cea a celor nevaccinaţi.

Pe acelaşi subiect

”Prin efectuarea de eşantionări repetate şi frecvente dintre persoanele care au intrat în contact cu cazuri de Covid-19, am constatat că persoanele vaccinate pot contracta şi transmite infecţia în gospodării, inclusiv membrilor gospodăriei care sunt vaccinaţi”, a spus dr. Anika Singanayagam, co-autorul principal al studiului.

”Descoperirile noastre oferă informaţii importante despre motivele pentru care varianta Delta continuă să provoace un număr mare de cazuri de Covid-19 în întreaga lume, chiar şi în ţările cu rate ridicate de vaccinare”.

Studiul arată că scăderea imunităţii crește riscul de infectare şi susţine nevoia de vaccinuri de rapel

Studiul, care a înrolat 621 de participanţi, a constatat că din 205 contacte din locuinţele persoanelor infectate cu varianta Delta, 38% dintre contactele casnice care au fost nevaccinate au fost testate pozitiv, comparativ cu 25% dintre contactele vaccinate.

Persoanele de contact vaccinate care au fost testate pozitiv pentru Covid-19, în medie şi-au primit vaccinurile cu mai mult timp în urmă decât cei care au fost testaţi negativ, ceea ce autorii au spus că este o dovadă a scăderii imunităţii şi susţine nevoia de vaccinuri de rapel.

Epidemiologul Neil Ferguson a spus că transmisibilitatea Deltei înseamnă că este puţin probabil ca Marea Britanie să ajungă la ”imunitate de turmă” pentru mult timp. ”Asta se poate întâmpla în următoarele câteva săptămâni: dacă transmiterea actuală a epidemiei atinge vârfuri şi apoi începe să scadă, prin definiţie, într-un fel, am atins imunitatea de turmă, dar nu va fi un lucru permanent”, a spus el reporterilor.

”Imunitatea scade de-a lungul timpului, este imperfectă, astfel încât transmiterea are loc şi de aceea programul de rapel este atât de important.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Sanatate » Studiu: Varianta Delta se poate transmite cu uşurinţă de la vaccinați la nevaccinați în familie. Riscul scade dacă toți sunt imunizați