Antena Meniu Search
x

Video Moartea a două profesoare a băgat spaima în locuitorii unui sat din Olt. De frica virusului, oamenii au făcut coadă la vaccinare

După luni întregi în care au refuzat să se vaccineze, moartea a două profesoare i-a convins pe sătenii unei comune din Olt să ceară dozele salvatoare. Dacă până acum se temeau de vaccin, acum se tem mai mult de boală. Aşa că s-au adunat mai mulţi pe listă şi în sat a venit o echipă mobilă de medici.

de Redactia Observator

la 17.10.2021, 20:28

Vezi și

A fost zi de sărbătoare şi de vaccinare în comuna Vădăstriţa, din Olt. Peste o sută de oameni s-au aşezat azi la coadă să fie imunizaţi. 

Reporter: Sunteţi la prima doză, da?

Pacient: Da.

Reporter: Felicitări! 

Pe acelaşi subiect

Reporter: V-aţi vaccinat?

Pacientă: Da, m-am vaccinat.

Reporter: A câta doză?

Pacientă: Prima. Ne-am cam speriat că unii spun aşa că îţi e rău, că vomiţi, dar acum ne-am convins. 

Moartea unui bărbat la puţin timp după ce s-a vaccinat îi speriase pe mulţi. Faptul că omul era bătrân şi cu o sănătate fragilă nu i-a convins pe sceptici că nu de la vaccin i s-a tras. 

Pacientă: Aici un vecin şi-a făcut vaccinul şi la al doilea a murit, a doua zi după ce l-a făcut. 

Reporter: De asta nu v-aţi dus să vă vaccinaţi? 

Pacientă: De asta, de frică asta. 

A fost nevoie de o nouă tragedie ca să-şi schimbe părerea. Când două profesoare au murit din cauza infecţiei cu coronavirus, oamenii au început să-şi pună întrebări. 

Marin Ciupitu, primar Vădăstriţa:  Am avut două cazuri, două doamne profesoare au decedat în decurs de o săptămână.

Reporter:  Ce vârsta aveau?

Marin Ciupitu, primar Vădăstriţa: 56 şi 74. Toată comunitate a fost într-un şoc emoţional ca să spun aşa şi chiar ne-a speriat chestiunea şi oamenii au înţeles, sunt conştienţi şi au răspuns la apelul nostru. 

S-au vaccinat de frică

Doamna Sabina a fost profesoară de limba şi literatura română la şcoala din sat. Avea doar 56 de ani şi nu suferea de boli grave.

Paul Ciucă, viceprimar Vădăstriţa: Mi-a fost profesor la cea mică, diriginte la cea mare şi acum parcă e greu să vorbesc la trecut de dumneaei. 

Înspăimântaţi că ar putea lua boala, mulţi dintre localnici au cerut primarului să le aducă în sat medici şi serul salvator. 

Reporter: V-a speriat povestea cu doamna profesoară?

Localnic: Păi, e de speriat, vă daţi seama că e de speriat.

Reporter: Vă vaccinaţi?

Localnic: Da. 

Cristina Oprea, reporter Observator: După ce luni de zile nimeni nu a vrut să audă de vaccin, astăzi căminul cultural a prins viaţă. 100 de persoane vor fi imunizate până la finalul acestei zile, aici în Vădăstriţa.

În timp ce pentru cei mai mulţi frica de boală a devenit mai mare decât cea de vaccin, pe o bunică doar nepotul ei, medic, a putut să o convingă să se imunizeze.

Pacientă: Am o vârstă, am 77 de ani, dar nu m-a lăsat: mamaie te duci să faci vaccin. M-a convins, am zis fie ce o fi, Dumnezeu e în faţă. 

Iar pe lângă imunitate, a doua doză vine şi cu beneficii financiare. 

Marin Ciupitu, primar Vădăstriţa: Vă rugăm să veniţi pe 7 noiembrie pentru doza a doua. Veţi beneficia de un voucher de 100 de lei.  

Până azi, abia 300 de oameni, adică 10% din totalul locuitorilor din comună, fuseseră vaccinaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Moartea a două profesoare a băgat spaima în locuitorii unui sat din Olt. De frica virusului, oamenii au făcut coadă la vaccinare