Antena Meniu Search
x

Moderna: Nivelul de anticorpi după doza booster crește de 37 de ori în fața variantei Omicron

Vești bune de la Moderna. Doza booster, adică doza a treia, oferă o protecție bună în fața variantei Omicron.

de Redactia Observator

la 20.12.2021, 16:01

Moderna: Nivelul de anticorpi după doza booster crește de 37 de ori în fața variantei Omicron
Moderna: Nivelul de anticorpi după doza booster crește de 37 de ori în fața variantei Omicron - Profimedia

Compania farmaceutică americană Moderna a dat asigurări luni că doza booster a vaccinului său anti-COVID-19 sporeşte protecţia împotriva variantei Omicron.  Doza de supra rapel sau a treia a crescut nivelul de anticorpi împotriva variantei Omicron, a anunțat compania, precizând că lucrează la un tip de vaccin adaptat noii tulpini, potrivit Bloomberg. 

O doză de rapel de 50 de micrograme - cantitatea autorizată, adică jumătate din doza utilizată pentru imunizarea clasică - generează de 37 de ori mai mulți anticorpi neutralizanți decât schema cu două doze, a declarat luni compania într-un comunicat.

Moderna: Datele despre vaccinul booster sunt „liniștitoare”

Compania a testat, de asemenea, o doză de 100 de micrograme, care a crescut nivelul de anticorpi de 83 de ori în comparație cu schema cu două doze. Rezultatele se adaugă la un număr tot mai mare de dovezi că sunt necesare trei injecții pentru a neutraliza varianta Omicron care se răspândește rapid. Companiile Pfizer și BioNTech au declarat la începutul acestei luni că este nevoie de o a treia injecție cu vaccinul produs de ei pentru a restabilit protecția în fața Omicron la un nivel similar cu cel oferit de schema în două doze.

Datele sunt „liniștitoare”, a declarat directorul general al Moderna, Stephane Bancel, într-un comunicat. „Pentru a răspunde acestei variante foarte transmisibile, Moderna va continua să dezvolte rapid o variantă de rapel specifică tulpinii Omicron în cazul în care va deveni necesar în viitor.” Vrea să înceapă testarea clinică la începutul anului viitor.

Datele Moderna se bazează pe teste de laborator care au analizat sângele de la 20 de persoane, la 29 de zile după administrarea boosterului. Moderna a spus că intenționează să trimită rezultatele pentru publicare online.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Moderna: Nivelul de anticorpi după doza booster crește de 37 de ori în fața variantei Omicron