Antena Meniu Search
x

Moderna testează pe oameni un nou vaccin antigripal: e bazat pe tehnologia ARN mesager, precum cel anti covid

Moderna a început testele pentru un vaccin gripal care utilizează tehnologia ARN mesager şi care se bazează pe vaccinul anti covid produs de companie. Moderna a demarat deja testele pe oameni, informează AFP.

de Redactia Observator

la 07.07.2021, 20:55

Moderna testează pe oameni un nou vaccin antigripal: e bazat pe tehnologia ARN mesager, precum cel anti covid
- Shutterstock

Vaccinul are drept "ţinte" subtipurile gripei A (H1N1 şi H3N2) şi subtipurile gripei B (Yamagata şi Victoria). Noul vaccin antigripal a fost denumit mRNA-1010, iar testarea se realizează pe 180 de persoane, toate peste 18 ani. Specialiştii Moderna vor să vadă cât de sigur este acest vaccin şi care este reacţia sistemului imunitar la serul injectat.

Moderna speră să încheie cu succes testele şi să dezvolte astfel o nouă serie de vaccinuri antigripale mult mai performante decât cele existente. Actualele vaccinuri antigripale au în componenţă virusuri ce nu sunt activate şi şi-au pierdut capacitatea de a dezvolta o infecţie. Managerii Moderna speră ca noul vaccin să reprezinte un moment de cotitură în istoria medicinei: acesta ar urma să atace mai multe tulpini virale dintr-o singură injecţie.

Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, gripa cauzează anual între 290.000 şi 650.000 de decese, iar numărul îmbolnăvirilor ajunge până la aproximativ 5 milioane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Moderna testează pe oameni un nou vaccin antigripal: e bazat pe tehnologia ARN mesager, precum cel anti covid