Antena Meniu Search
x

Motivul pentru care persoanele supraponderale sunt mult mai vulnerabile la Covid. Explicațiile experților

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș, susține că persoanele obeze sunt vulnerabile în timpul pandemiei deoarece țesutul adipos este un rezervor pentru virusuri. Afirmația a fost făcută în urma consultării unui studiu realizat de experți în ceea ce privește persoanele infectate cu virusul SARS CoV-2.

de Redactia Observator

la 09.12.2021, 16:21

Motivul pentru care persoanele supraponderale sunt mai vulnerabile la Covid. Explicația unui expert în sănătate publică
Motivul pentru care persoanele supraponderale sunt mai vulnerabile la Covid. Explicația unui expert în sănătate publică - Shutterstock

„Încă de la începutul pandemiei, statisticile au arătat că persoanele supraponderale sau obeze sunt mai vulnerabile la simptome severe în caz de infecție COVID-19 - nu se cunoștea însă mecanismul, cauza. Un nou studiu demonstrează că virusul SARS CoV2 poate infecta direct celulele adipoase, probabil aceasta fiind zona unde virusul se ascunde de răspunsul imunitar al organismului nostru. Reacția inflamatorie severă ar putea fi explicată și de afectarea macrofagelor din țesutul adipos”, a arătat Răzvan Cherecheș.

Concluzia este că țesutul adipos funcționează ca un rezervor pentru virusuri, inclusiv pentru SARS CoV-2.

„Pe scurt, țesutul adipos devine un fel de rezervor pentru virusuri, ceea ce ar explica proporția semnificativ mai mare de simptome severe și decese la persoanele supraponderale și obeze”, a precizat Cherecheș, citat de Mediafax.

În special în prima parte a pandemiei, persoanele obeze, alături de cele bolnave sau bătrâne, au fost printre principalele afectate de virusul SARS CoV-2.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi asigurare obligatorie a locuinţei?
Observator » Sanatate » Motivul pentru care persoanele supraponderale sunt mult mai vulnerabile la Covid. Explicațiile experților