Antena Meniu Search
x

"Nu ne putem vaccina anti-covid la fiecare şase luni". Creatorul vaccinului AstraZeneca nu crede în dozele booster

Andrew Pollard, unul dintre creatorii vaccinului anti-covid-19 de la Oxford AstraZeneca, a declarat că efectuarea unei doze booster o dată la şase luni nu este o soluţie "sustenabilă".

de Redactia Observator

la 04.01.2022, 17:20

Andrew Pollard spune că vaccinarea la şase luni nu este sustenabilă
Andrew Pollard spune că vaccinarea la şase luni nu este sustenabilă - Henry Nicholls/WPA Pool/Getty Images

Într-un interviu pentru cotidianul The Telegraph, Andrew Pollard, director al Grupului Oxford pentru Vaccin, a declarat că nu puteam imuniza planeta la fiecare şase luni. Pollard a subliniat nevoia de a-i proteja pe cei vulnerabili în viitor, decât să administrăm doze de vaccin oricărei persoane peste 12 ani. 

E nevoie de mai multe date pentru a ştii cu siguranţă "dacă, când şi cât de des cei care sunt vulnerabili vor avea nevoie de doze adiţionale", a spus Pollard. 

Oamenii de ştiinţă au dubii cu privire la necesitatea unei a patra doze de vaccin, spunând că e nevoie de mai multe studii înainte să înceapă campaniile de vaccinare.

Israelul aprobă a patra doză de vaccin

Israelul deja a început să administreze a patra doză de vaccin pentru angajaţii din sistemul medical şi pentru persoanele cu vârsta peste 60 de ani. Iar la finalul lunii decembrie, ministrul Sănătăţii din Germania, Karl Lauterbach a declarat la ZDF că nemţii "vor avea nevoie de a patra vaccinare" împotriva Covid-19.

Însă Pollard este mai optimist. El spune că ce e mai rău a trecut şi că lumea "trebuie să treacă cu bine de iarnă""La un moment dat, societatea trebuie să fie deschisă. Şi când vom face asta va fi o perioadă cu o creştere a infecţiilor, de aceea iarna poate nu este cel mai bun moment", spune Pollard.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » "Nu ne putem vaccina anti-covid la fiecare şase luni". Creatorul vaccinului AstraZeneca nu crede în dozele booster