Antena Meniu Search
x

Video O inimă din brazi împodobiţi pentru medicii din linia întâi a apărut în curtea spitalului din Oradea

O inimă formată din brazi împodobiţi a răsărit în curtea spitalului din Oradea. A fost cadoul mai multor voluntari pentru medicii care tratează acolo pacienţii infectaţi cu Sars-Cov-2.

de Redactia Observator

la 22.12.2020, 10:33

Vezi și
  • Oamenii au vrut să împodobească brazi pentru cadrele medicale şi pentru pacienţii infectaţi.
  • Este iniţiativa unei asociaţii, sprijinită de conducerea spitalului. 

Gestul a adus lacrimi de bucurie în ochii medicilor. Şi o rază de speranţă pentru pacienţi. La împodobirea brazilor au pus umărul şi copiii, din dorinţa de a le oferi în dar salvatorilor şi bolnavilor magia Crăciunului.

Miriam: Eu am făcut brăduţul ăsta pentru oamenii bolnavi. Eu cred că o să se bucure. Eu cred că o să simtă magia Crăciunului.

Miriam are doar şapte ani, dar sunt suficienţi ca să înţelagă cât de mult contează gestul său pentru bolnavii de covid-19 şi pentru medicii care luptă, zi de zi, să-i facă bine.

Şi ca ea... mulţi alţi oameni au vrut să împodobească brazi pentru cadrele medicale din Oradea şi pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. Este iniţiativa unei asociaţii, sprijinită de conducerea spitalului. 

Camelia Păşcui, org evenimente: Avem o sută cinci brazi, așezați sub formă de inima. Vrem să aducem un omagiu cadrelor medicale pt muncă depusă, o speranța pt pacienți.

Barabaş Călin, director de ingrijiri medicale la spitalul Covid: Cu siguranță, reprezintă o rază de speranța, că cineva se gândește la ei și că lucrurile vor merge în bine.

Brazii vor ajunge în mai multe unităţi medicale din Oradea

Numit sugestiv ''O inimă pentru sănătate'', evenimentul a adus, imediat, zâmbete pe chipurile extenuate ale salvatorilor, ascunse sub viziere şi măşti de protecţie. 

Nicolau Teodor, medic rezident: Activitatea a fost destul de dificilă, a trebuit, de multe ori, să ne adaptăm pe parcurs, că să facem față anumitor provocări. 

Suciu Alin, medic smurd: O mare parte din noi, cadrele medicale am fost, la rândul nsotru, infectate și sigur că simbolul Crăciunului este un simbol de speranța și credem că împreună vom reuși să trecem peste momentele dificile. 

Iniţiativa de a le oferi cadrelor medicale din linia întâi o inimă din brazi împodobiţi a venit la începutul lunii noiembrie, iar apelul s-a făcut pe Facebok. Ideea a prins viaţă din donaţii şi... din dorinţa de a aduce o bucurie în prag de sărbători. 

Lupea Liviu, comandant Ordinul Templierilor din Oradea: Pentru crearea unui ambient de suflet pt cei care îngrijesc de bolnavi, știm câtă trudă și cât interes depun, câte probleme își fac că să servească această nobilă cauza. 

Brazii vor ajunge atât în spitalul covid din oraş, cât şi în alte unităţi medicale din Oradea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » O inimă din brazi împodobiţi pentru medicii din linia întâi a apărut în curtea spitalului din Oradea