Antena Meniu Search
x

O nouă tulpină de coronavirus a fost descoperită în Franța. Varianta este nedetectabilă la testele PCR

O nouă tulpină de SARS-CoV-2 a fost descoperită în regiunea Bretania din nord-vestul Franței, relatează Reuters. Noua variantă de coronavirus a fost anunțată de ministrul Sănătății din Franța care a precizat că analizele inițiale nu arată că este mai periculoasă sau mai transmisibilă decât celelalte. Le Parisien scrie că varianta este nedetectabilă la testele PCR.

de Redactia Observator

la 16.03.2021, 13:43

Vezi și

Mutația din Franța a fost găsită în urma analizelor unui focar la un spital din Lannion. Varianta din Bretania nu este detectabilă la testele PCR, scrie Le Parisien. Tulpina nu este mai transmisibilă și nici nu cauzează forme mai severe de boală fața de varianta originală, susțin medicii francezi.  Direcţia Generală a Sănătăţii (DGS) a informat că au fost identificați 8 pacienți purtători ai variantei în urma secvențierilor. Autoritățile franceze au anunțat investigații detaliate pentru a cunoaște mai bine impactul acestei variante care a fost semnalată autorităților internaționale. 

Nu este detectabilă la testele PCR tradiționale

Varianta din Bratania a fost introdusă în categoria mutațiilor aflate sub observație de către Organizația Mondială a Sănătății. Asta înseamnă că evoluția ei este urmărită, dar că nu este considerată îngrijorătoare cum este cazul celor 3 variante: engleză, braziliană și sud-africană. Particularitatea variantei franceze constă în dificultatea de a fi detectată. DGS a raportat că persoanele infectate prezentau simptome tipice infecției cu SARS-CoV-2, dar aveau rezultate negative la testele PCR realizate pe probe din nas și gât. Diagnosticul a putut fi determinat prin serologie sau teste RT-PCR cu prelevare de probe din tractul respirator superior. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Sanatate » O nouă tulpină de coronavirus a fost descoperită în Franța. Varianta este nedetectabilă la testele PCR