Antena Meniu Search
x

O profesoară din Marea Britanie a fost diagnosticată cu melanom, la vârsta de numai 21 de ani

Darcy Shaw suferă de melanom, cea mai mortală formă de cancer la nivelul pielii. Tânăra a primit vestea după ce a observat că o aluniţă de pe gât se măreşte şi a mers la spital. Femeia lucrează ca profesoară în Marea Britanie, potrivit Today.

de Redactia Observator

la 20.03.2023, 18:39

Consult medical
Consult medical - Profimedia Images

Forma aluniţei de pe gât nu a făcut-o, iniţial, pe tânăra profesoară să ia măsuri, deoarece nu sesizase modificări la ea. De abia după ce şi-a dublat mărimea într-un an şi culoarea a devenit neagră a mers la medic, unde a primit diagnosticul de melanom.

Profesoara nu s-a confruntat vreodată cu arsuri de piele

Mama fetei a fost cea care a realizat gravitatea situaţiei prin care trece fiica sa, încurajând-o să meargă, de urgenţă, la un consult medical. Tânăra nu se gândea că poate fi vorba de cancer de piele, fiind sigură că a avut grijă de sănătatea ei.

Nu ştiam prea multe despre cancerul de la nivelul pielii. Când mi s-a spus exact că simptomul este acesta, a fost o lovitură masivă, fiindcă nu mă gândeam să am o asemenea boală”, a dezvăluit cadrul didactic din oraşul North Yorkshire, Marea Britanie.

Medicii i-au transmis că are cancer de piele în stadiul 1, iar pentru Darcy Shaw a durat mult timp până a conştientizat ce i se întâmplă, informează www.today.com. Tânăra mărturiseşte că primul contact cu un doctor, care se ocupă de tratarea acestor afecţiuni de la zona pielii, a fost unul bizar, pentru că i-a transmis că este prea tânără pentru a avea ceva grav.

Următoarele vizite la spitalele din apropiere, pentru diverse consultări, au scos însă la iveală primele semnale îngrijorătoare în rândul profesoarei din Marea Britanie: dublarea aluniţei şi înnegrirea ei. 

Tot timpul continuau să îmi spună că nu o să fie nimic. Chiar şi atunci când am fost diagnosticată, medicii au rămas şocaţi, deoarece credeau că nimic nu se va întâmpla.”, a comentat Darcy Shaw întreaga experienţă.

Ulterior, Darcy a trebuit să se supună unor intervenţii medicale, cu scopul de a elimina o cantitate suficientă de ţesut de la nivelul gâtului, pentru a se asigura că riscul unei reapariţii a bolii va fi unul scăzut. În prezent, Darcy merge din şase în şase luni la control medial, unde dermatologul îi oferă sfaturi tratament pentru situaţiaei.

Povestea lui Darcy Shaw a fost, pentru prima dată, publicată şi dezbătută de „Teenage Cancer Trust”, organizaţie care i-a oferit sprijin pentru situaţia în care s-a aflat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Sanatate » O profesoară din Marea Britanie a fost diagnosticată cu melanom, la vârsta de numai 21 de ani