Video O injecţie pe săptămână poate vindeca boala secolului - obezitatea. Primele rezultate sunt spectaculoase
O injecţie pe săptămână poate vindeca boala secolului - obezitatea. Marea Britanie testează acum medicamentul, în vreme ce în Statele Unite e deja aprobat din vară. Rezultatele sunt spectaculoase: pacienţii au pierdut până la 15% din grăsimea corporală. Obezitatea este asociată deseori cu boli grave precum cele cardiovasculare, diabetul sau cancerul.
Medicamentul Wegovy are la bază un hormon, care inhibă pofta de mâncare şi ajută la scăderea în greutate. Astfel, cei care vor ajunge să se folosească acest tratament nu vor simţi nevoia să mai mănânce atât de des şi nici atât de mult. Un avantaj mare este că doza se poate administra acasă, fără medic, în stomac, braţ sau picior.
Dr. Fatima Stanford, specialist în obezitate: Cred că pentru pacienţi acest medicament o să fie o adevărată schimbare.
Medicamentul a fost deja aprobat de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite. Pe parcursul studiilor, cercetătorii au observat că pacienţii injectaţi cu acest medicament au pierdut 15% din greutatea corporală, iar cei care au urmat o dietă şi au făcut şi sport, au avut rezultate spectaculoase, cu pierderi de până la 15 kilograme. În acelaşi timp, cei care au fost trataţi cu medicamente asemănătoare pentru tratarea obezităţii au pierdut doar 2% din greutate.
Dr. Janine Kyrillos, specialist obezitate: Ce este de apreciat la acest medicament, în afară de faptul că pare că ajută la pierderi în greutate semnificative, este faptul că se administrează o injecţie pe săptămână, nu una pe zi.
Tratamentul pentru obezitate se recomandă cel mult 2 ani
În Marea Britanie, unde unul din patru adulţi suferă de obezitate, studiile continuă. Ca orice medicament, nici acesta nu este lipsit de riscuri: pacienţii pot avea greţuri, vărsături, dureri abdominale, dar se pot lovi şi de efectul yo-yo.
Dr. Janine Kyrillos, specialist obezitate: Dacă oamenii se opresc din a lua medicamentul, se vor îngrăşa la loc.
Nici în România, cifrele nu sunt încurajatoare: mai bine de jumătate dintre adulţi sunt supraponderali, iar 10% suferă de obezitate.
Mihail Pautov, medic specialist: E foarte important ca pacientul să meargă mai întâi la medic, medicul să constate că s-au epuizat celelalte resurse şi, în cazul în care ele nu au fost suficiente, este mult mai benefic să scădem în greutate.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰