Antena Meniu Search
x

5 obiecte care au fost create special pentru cei care nu au timp să gătească dar vor să mănânce sănătos

Iată ce trebuie să ai în bucătărie ca să profiți de noile inovații care te ajută să gătești mai repede și mai ușor sau care pot chiar să gătească pentru tine.   

5 obiecte care au fost create special pentru cei care nu au timp să gătească dar vor să mănânce sănătos - Shutterstock

De cele mai multe ori ne-am dori ca ziua să aibă 25 de ore, ca să împăcăm munca, timpul petrecut cu familia și timpul pentru noi.

În acest context, timpul petrecut în bucătărie, dacă nu ești un pasionat al gastronomiei, par o pierdere de vreme. Iată ce trebuie să ai în bucătărie ca să profiți de noile inovații care te ajută să gătești mai repede și mai ușor sau care pot chiar să gătească pentru tine.   

1. Un slow cooker

Slow cooker-ul este deja un aparat popular în bucătăriile celor care nu au timp să gătească sau pur și simplu nu le place mirosul de mâncare în casă.  Îl poți seta să gătească în timp ce tu ești la serviciu și are chiar o funcție care menține mâncarea caldă până ajungi acasă.

În plus, datorită faptului că mâncarea se gătește la temperatură joasă, slow cooker-ul păstrează toţi nutrienţii din alimente, dar și textura și gustul specific al felurilor de mâncare.

Mai mult, poți controla un slow cooker de la distanță printr-o simplă aplicație care te ajută să modifici timpul de gătire sau să setezi temperatura pe care să o aibă mâncarea când ajungi acasă.

Slow cooker-ul are și alte calități, printre care faptul că nu consumă mai mult decât un bec, așa că nu doar te ajută să mănânci mai sănătos, dar e și foarte economic.

2. Un robot de bucătărie

Un robot de bucătărie te ajută să câștigi timp nu doar dacă ești foarte ocupat și nu ai timp să stai în bucătărie, dar și în preajma sărbătorilor, în cazul în care ai invitați la masă sau o familie numeroasă. Poți considera robotul de bucătărie un asistent de nădejde care te ajută să mărunțești legumele, să mixezi ingredientele, să frămânți coca, să râșnești , să toci etc.

Dacă nu ai încă așa ceva, alege un robot de bucătărie „all in one”, cu funcții multiple, compact și ușor, care să nu-ți ocupe mult spațiu în bucătărie și să poată fi spălat ușor.

3. Un spray cu ulei  

Sună ca ceva foarte simplu dar la care nu te gândești neapărat că îți poate face viața mai ușoară în bucătărie. Un spray cu ulei este însă modalitatea rapidă de a pune ulei în salată, a unge carnea înainte de a fi pusă în cuptor etc.

Cu un astfel de spray nu mai ai nevoie de pensulă pentru uns tava, carnea sau prăjiturile înainte de a le pune la cuptor și nici nu există riscul să torni prea mult sau prea puțin ulei într-o salată.

Folsește-l în toate rețetele sănătoase și rapide pe care le vei intoduce în dieta ta zilnică.   

4. Un salad spinner

Unul dintre cele mai cronofage procese atunci când îți dorești să mănânci mai multe salate și legume este spălarea și pregătirea acestora.

Un „salad spinner” este un bol cu un sistem ce folosește forța centrifugă, realizat special pentru a învârti salata și legumele până când sunt complet stoarse de apă și gata de a fi aruncate într-un bol în care nu rămâne decât să adaugi ulei, sare, piper și zeamă de lămâie.

Foodal.com a realizat chiar un top al celor mai bune salad spinners de pe piață în anul 2018, cu recomandări de specificații la care trebuie să ne uităm înainte de a cumpăra o astfel de ustensilă de bucătărie.  

5. Un set de cuțite de calitate

Câteva cuțite bine ascuțite te vor ajuta să tai sau să toci mărunt mai repede și mai eficient ingredientele pentru mâncare, fără să pierzi timp și energie. În plus, există un pericol mai mare să te tai cu un cuțit care nu e de calitate decât cu unul profesionist.   

Un cuțit ascuțit este de ajutor și atunci când vrei să tai pâinea sau să tai pungile cu ingrediente.

O bucătărie bine pregătită te ajută nu doar să economisești timp și energie atunci când prepari mâncare, dar este și o bucătărie mai sigură și mai funcțională.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » 5 obiecte care au fost create special pentru cei care nu au timp să gătească dar vor să mănânce sănătos