Antena Meniu Search
x

Oficial: EMA recomandă autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii între 5 și 11 ani. E așteptată decizia Comisiei Europene

Agenția Europeană a Medicamentelor a recomandat joi autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

de Redactia Observator

la 25.11.2021, 15:59

copil în timpul vaccinării
Oficial: EMA recomandă autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii între 5 și 11 ani. E așteptată decizia Comisiei Europene - Shutterstock (imagine ilustrativă)

Agenția Europeană a Medicamentelor a anunțat decizia joi, iar vineri Comisia Europeană ar putea aproba vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți cum se va face vaccinarea copiilor.

Cum ar putea fi vaccinați copiii între 5 și 11 ani

Dozajul pentru 5-11 ani este de 10 micrograme cu două doze la interval de 21 de zile. Sunt flacoane cu 10 doze care au stabilitate la temperatura de două grade timp de 10 săptămâni, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare. Potrivit autorităților române, vor fi trei posibilități de vaccinare a copiilor, în cabinetele organizate în centrele adresate populației generale, în centrele din unitățile sanitare și în cabinetele de medicină de familie.

Momentul când va începe efectiv vaccinarea ține de livrarea dozelor, a precizat Gheorghiță. Acesta a mai spus că au început pregătirile pentru organizarea din punct de vedere logistic a campaniei de vaccinare. Valeriu Gheorghiță a mai anunțat că la mijlocul lunii decembrie și vaccinul de la compania Moderna ar putea primi recomandarea de autorizare pentru grupa de vârsta 6-11 ani, transmite Mediafax.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Sanatate » Oficial: EMA recomandă autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii între 5 și 11 ani. E așteptată decizia Comisiei Europene