Antena Meniu Search
x

OMS a aprobat vaccinul indian anti-Covid Covovax, pentru utilizare în regim de urgență

Organizația Mondială a Sănătății a aprobat vaccinul indian anti-Covid Covovax, pentru utilizare în regim de urgență, se arată într-un comunicat al companiei.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 17.12.2021, 18:25

OMS a aprobat vaccinul anti-Covid Covovax pentru utilizare în regim de urgență
OMS a aprobat vaccinul anti-Covid Covovax pentru utilizare în regim de urgență - Profimedia Images

Vaccinul Covovax ''este produs de Institutul Serum din India sub licenţă Novavax şi face parte din portofoliul Covax (sistemul internaţional de distribuţie a vaccinurilor anti-Covid), ceea ce va contribui la creşterea eforturilor pentru vaccinarea mai multor persoane în ţările cu venituri mici'', a subliniat OMS.

”Chiar și cu noi variante care apar, vaccinarea rămâne una dintre cele mai eficiente metode de protecţie împotriva formelor grave şi a deceselor cauzate de SARS-COV-2”, a subliniat dr. Mariangela Simao, responsabilă cu accesul la medicamente în cadrul OMS.

Această omologare ''trebuie să faciliteze accesul ţărilor sărace la vaccinuri, dintre care 41 încă nu au reuşit să vaccineze 10% din populaţia lor, în timp ce 98% dintre ţări încă nu au ajuns la 40%'', a subliniat ea, în timp ce OMS şi-a stabilit acest obiectiv ca 40% din populaţia tuturor ţărilor să fie vaccinată până la sfârşitul anului.

Cum se administrează vaccinul Covovax

Vaccinul Covovax necesită două doze şi poate fi păstrat la temperaturi de 2 până la 8°C, ca în frigiderele obişnuite.

Produsul original produs de Novavax, denumit Nuvaxovid, este în prezent în curs de evaluare de către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA). OMS va finaliza propria evaluare a acestui vaccin odată ce EMA va emite o recomandare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aveţi deja sau vă gândiţi să vă luaţi un al doilea job, ca să faceţi faţă scumpirilor?

Observator » Sanatate » OMS a aprobat vaccinul indian anti-Covid Covovax, pentru utilizare în regim de urgență