Antena Meniu Search
x

OMS, avertisment pentru Europa de Est: "Un nou val Omicron se îndreaptă spre această zonă"

Un nou val de infecţii Omicron se îndreaptă spre Estul Europei, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit Reuters. În ultimele două săptămâni, în ţări precum Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Rusia şi Ucraina, numărul cazurilor s-a dublat.

OMS, avertisment pentru Europa de Est: "Un nou val Omicron se îndreaptă spre această zonă"
- Shutterstock

Un nou val de infecţii cauzate de varianta Omicron a coronavirusului se îndreaptă spre estul Europei, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii, îndemnând autorităţile să grăbească vaccinarea.

În ultimele două săptămâni, cazurile de COVID-19 au crescut mai mult de două ori în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Rusia şi Ucraina, a declarat directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge.

Declaraţia vine într-un moment în care mai multe ţări europene, inclusiv Cehia şi Polonia, au sugerat că luna viitoare vor relaxa restricţiile privind COVID-19 dacă numărul zilnic de infecţii continuă să scadă.

Cu toate acestea, OMS a subliniat necesitatea continuă a unor măsuri precum testarea rapidă şi purtarea măştii, precizând că peste 165 de milioane de cazuri COVID-19 au fost înregistrate până în prezent în regiunea europeană a OMS, cu 25.000 de decese în ultima săptămână.

Pe acelaşi subiect

„În faţa valului Omicron şi cu Delta încă circulând pe scară largă în Est, această situaţie este îngrijorătoare şi nu este momentul să renunţăm la măsurile despre care ştim că funcţionează în reducerea răspândirii COVID-19", a declarat Kluge.

De asemenea, el a făcut apel la guverne să examineze motivele locale pentru ratele scăzute de vaccinare.

Mai puţin de 40% dintre persoanele cu vârsta de peste 60 de ani din Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Kârgâzstan, Ucraina şi Uzbekistan au finalizat seria de vaccinuri COVID-19, a spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În cuplu, preferaţi să puneţi banii la comun sau aveţi cheltuieli separate?

Observator » Sanatate » OMS, avertisment pentru Europa de Est: "Un nou val Omicron se îndreaptă spre această zonă"