Antena Meniu Search
x
LIVE

Pană de curent la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Timp de 10 minute, pacienţii din ATI au fost ventilaţi manual

O pană de curent a afectat, sâmbătă după-amiază, secţia ATI COVID din Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, notează news.ro.

De Redactia Observator la 09.10.2021, 15:56
Pană de curent la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Timp de 10 minute, pacienţii din ATI au fost ventilaţi manual
- Shutterstock

Şapte pacienţi internaţi la terapie intensivă au fost ventilaţi manual, timp de zece minute, după se siguranţele tabloului electric au sărit ca urmare a supraîncărcării reţelei.Potrivit managerului Spitalului Judeţean Craiova, Laurenţiu Ivanovici, pana de curent a afectat secţia ATI nou pusă în funcţiune în spital şi a fost cauzată de suprasarcina pe circuitul electric. În acel moment ventilatoarele nu au mai funcţionat.

Cinci pacienţi intubaţi erau în Secţia ATI în acel moment

În secţia de terapie intensivă afectată de pana de curent se află cinci pacienţi intubaţi şi alţi doi aflaţi pe tratament CPAP – presiune pozitivă continuă pe căile aeriene, bolnavii fiind ventilaţi mecanic pe durata penei. După aproximativ zece minute, alimentarea cu electricitate a secţiei a fost reluată, activitatea revenind la normal.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Pană de curent la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Timp de 10 minute, pacienţii din ATI au fost ventilaţi manual