Antena Meniu Search
x

Patru oameni salvați la Brașov, într-un maraton de transplanturi la rinichi

Patru oameni au primit o şansă la viaţă zilele acestea. Într-o clinică din Braşov, unde în ultimele trei zile a fost un adevărat maraton de transplanturi.

Vezi și

Patru oameni au primit o şansă la viaţă zilele acestea. Într-o clinică din Braşov, unde în ultimele trei zile a fost un adevărat maraton de transplanturi. Medici din România, Elveţia şi Belgia au făcut gratuit patru intervenţii de transplant renal. Mai exact, opt operaţii în care rinichii au fost luaţi de la donatori şi implantaţi pacienţilor, cu ajutorul unui robot de ultima generaţie.

Medicii tocmai i-au prelevat unei tinere un rinichi, de care va beneficia chiar soţul ei, până acum dependent de dializă.

Cei doi tineri sunt căsătoriţi de puţin timp, însă viaţa i-a pus la mare încercare atunci când au că el suferă de o afecţiune renală severă. Iar boala a evoluat neaşteptat de repede.

Alături de el, alte trei persoane vor avea o şansă la o viaţă normală. Pentru asta a muncit o echipă de 23 de medici. Trei au venit din Elveţia, unul din Belgia, dar au participat şi renumiţi doctori din Cluj, Târgu Mureş sau Braşov. Trei zile au stat în sălile de operaţie, timp în care au făcut patru intervenţii: două transplanturi au fost între soţi, iar celelalte, între rude apropiate. Medicii au folosit tehnica robotică, atât pentru prelevarea, cât pentru implantarea rinichilor, o premieră în estul Europei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Sanatate » Patru oameni salvați la Brașov, într-un maraton de transplanturi la rinichi