Antena Meniu Search
x

Video Prima pastilă pentru depresia post-partum, aprobată în SUA. Tratamentul poate ameliora simptomele în doar câteva zile

Proaspetele mămici ar putea scăpa de grija depresiei postnatale. În Statele Unite a fost aprobată prima pastilă pentru tratarea depresiei post-partum.

de Redactia Observator

la 06.08.2023, 09:55

Sursa foto: Profimedia Vezi și

Anunţul a fost făcut de cei de la Administratia pentru Alimente si Medicamente. Potrivit specialiştilor, pilula trebuie administrată o dată pe zi, iar tratamentul durează cel puţin două săptămâni. Un studiu recent arată faptul că tratamentul poate ameliora simptomele depresive în doar câteva zile.

Astfel, după naştere, femeile au toate şansele de a se apropia, atât de bebeluş cât şi de restul familiei. Pastila va fi disponibilă în curând în Statele Unite. 

Când ar trebui să ne îngrijoreze depresia postnatală

Depresia post-partum sau depresia postnatală este un termen pe care îl auzim din ce în ce mai des. Dar ce înseamnă el? Nu este oare firesc ca mama să se simtă obosită, emoțională și fără vlagă în primele zile după ce bebelușul vine pe lume? Este, într-adevăr. Dar depresia înseamnă mai mult decât lipsa de chef sau oboseala, înseamnă gânduri negre care nu trec, înseamnă o stare de "rău" interior cu care mama nu se poate lupta singură. Una din 10 femei trece prin asta și atunci este neapărat nevoie de specialist. 

Baby blues, starea de tristețe și oboseală pe care mamele o resimt în primele zile după naștere, este normală spun specialistii. E firesc. Viața mamei se schimbă odată cu venirea pe lume a unui copil şi ea are nevoie de tot sprijinul în această perioadă. Nu este însă mereu aşa. Iar la oboseală şi furtuna hormonală, se adaugă uneori şi propria moştenire genetică, iar rezultatul este ceea ce se cheamă depresie post-partum sau depresie postnatală. Mai multe detalii, aici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sanatate » Prima pastilă pentru depresia post-partum, aprobată în SUA. Tratamentul poate ameliora simptomele în doar câteva zile