Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Primele concentratoare de oxigen trimise din străinătate au ajuns în România. Spitalul modular Pipera, cu lacătul pus în toiul crizei de paturi ATI

Criza COVID-19 se adânceşte. Spitalele funcţionează în regim de avarie, cu unităţile de primiri urgenţe devenite secţii improvizate de terapie intensivă. Este un context care a împins România să ceară ajutor internaţional: avem nevoie de oxigen şi l-am primit. Primele concentratoare de oxigen au ajuns astăzi în ţară şi ar trebui să fie distribuite inclusiv la spitalul modular din Pipera, care stă închis de anul trecut.

De Laurenţiu Rădulescu la 10.10.2021, 15:11
Vezi și

Reporterul Observator, aflat duminică dimineaţă la spitalul modular din Pipera, nu a reuşit să vorbească decât cu portarul. Nu este nimeni altcineva în interiorul unităţii medicale. Au venit 3-4 reprezentanţi ai unei firme de curăţenie, pentru a reigieniza interiorul acestui spital modular, care este închis de la ... inaugurare. Autorităţile promiteau nu mai puţin de 400 de paturi disponibile, cu o posibilă extindere la 700 de paturi. S-au cheltuit două milioane de euro fără ca niciun pacient să-i treacă pragul.

Prima tranşă de concentratoare de oxigen a ajuns în România

Reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii au declarat că se doreşte deschiderea spitalului modular în cursul săptămânii viitoare. Rămâne de văzut dacă acest lucru va fi sau nu realizat. În ceea ce priveşte cele 200 de concentratoare de oxigen, în urmă cu câteva ore au intrat în România. Vor fi aduse în curtea spitalului modular din Pipera, de unde vor fi redistribuite cu ajutorul celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. 

Spitalul modular din Pipera nu este singurul care zace nefolosit. Şi la Chitila povestea se repetă, cu un spital construit pentru pacienţii bolnavi de coronavirus. În valul 2, acolo s-au făcut câteva teste COVID, iar apoi clădirea nu a mai funcţionat.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Primele concentratoare de oxigen trimise din străinătate au ajuns în România. Spitalul modular Pipera, cu lacătul pus în toiul crizei de paturi ATI