Antena Meniu Search
x

Primele oraşe din România care au intrat din nou în scenarul galben. "Pentru binele nostru, al tuturor şi al lor"

Ploieştiul şi alte cinci localităţi din Prahova au intrat în scenariul galben, după ce rata de infectare cu Covid-19 s-a dublat. Chiar dacă nu mai sunt restricţii, ca în starea de alertă, autorităţile fac recomandări către populație, iar spitalele îşi fac stocuri de medicamente după creșterea alarmantă a numărului de cazuri. 

de Redactia Observator

la 13.07.2022, 09:05

Vezi și

Numărul de infectări cu COVID creşte într-un ritm alarmant. În ultima săptămână acesta s-a dublat în mai multe zone ale ţării. Este motivul pentru care cinci localităţi din Prahova au intrat deja în scenariul galben. 

Adela Bodea: director: DSP Prahova: În acest moment, la nivelul municipiului Ploieşti  avem o rată a incidenţei de 1,61 la mia de locuitori, deci putem, spune că suntem în scenarul galben. 

Deşi toate restricţiile au dispărut după ridicarea stării de alertă, autorităţile le recomandă oamenilor să se protejeze.

Adela Bodea: director: DSP Prahova: Pentru binele nostru, al tuturor şi al lor, ar fi bine ca la nivel de recomandare să se poarte masca, în spaţiile aglomerate, în autobuze în marketuri  

Pe acelaşi subiect

Din nou în scenariul galben

În faţa primăriei din Ploieşti a fost arborat un steag a cărui culoare se schimbă în funcție de scenariul în care se afla localitatea.

Alina Istrătescu: purtător de cuvânt Primăria Ploieşti: Prin urmare, vom schimba steagul verde de atenţionare pe care îl avem în faţa primăriei cu cel galben. Pentru a fi în conformitate cu rata de incidență, iar ploieştenii să fie pregătiţi într-un fel. 

Rata de infectare le dă bătăi de cap autorităţilor şi reprezentanţilor DSP şi începe să-i pună pe gânduri şi pe oameni.

Cetăţeni: Ne aşteptăm la ce e mai rău, la mai bine în niciun caz. 

- Acum, pentru că nu mai suntem în stare de alertă, nu mai pot impune restricţii practic, şi... Ar trebui. Adică, nu ca să ne ţină în casă. Dar să purtăm în maşină. 

Pe lista publicată de DSP Prahova figurează și 25 de localități unde rata incidenței cumulative a Covid-19 este zero.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Primele oraşe din România care au intrat din nou în scenarul galben. "Pentru binele nostru, al tuturor şi al lor"