Antena Meniu Search
x

Primul caz de transmitere locală a variantei Omicron în Singapore

Primul caz de transmitere locală a variantei Omicron în Singapore a fost descoperit la o femeie care lucrează în aeroport. Anterior au mai fost confirmate alte trei cazuri de infectare cu Omicron la persoane care au călătorit din străinătate.

de Redactia Observator

la 11.12.2021, 22:33

Primul caz de transmitere locală a variantei Omicron în Singapore - Shutterstock

Singapore a detectat primul caz de transmitere locală a variantei Omicron la un membru al personalului de la aeroportul orașului-stat, au anunțat autoritățile, avertizând că este posibil să fie detectate și alte cazuri Omicron.

Femeia, în vârstă de 24 de ani din Singapore, care lucrează în aeroport, este posibil să fi interacționat cu pasageri în tranzit din țările afectate de Omicron, a precizat Ministerul Sănătății, scrie Mediafax.

Complet vaccinată

Ea a fost testată preliminar pozitiv pentru Omicron ca parte a testelor de rutină pentru lucrătorii din prima linie, a precizat acesta, menționând că era complet vaccinată și asimptomatică.

Un al doilea caz de Omicron raportat marți a fost un călător din Germania. Ambele persoane primiseră injecții de rapel pentru vaccinare, a precizat Ministerul Sănătății.

Cazurile sunt în prezent în așteptarea unei secvențieri suplimentare a genomului pentru a confirma varianta. Singapore a detectat anterior trei cazuri de Omicron, toate descoperite la călătorii din străinătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Primul caz de transmitere locală a variantei Omicron în Singapore